|
Fethullah Gülen komplosu!..

Olay önce Show TV''de patlak verdi. "İşgüzar Muhtar", Amerika''dan anahaber bültenine telefonla katılan Fethullan Gülen''e, defaatle Mustafa Kemal Atatürk dedirterek, Türkiye''nin gelmiş geçmiş en büyük gazetecilik başarısını gösterdi. Daha sonra sempatik ve de romantik sunucu Ali Kırca''nın eline tutuşturulan bir kasetle, korkunç mizansen doruğa çıktı.

Şimdilerde DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, Gülen hakkında idam istemiyle dava açmaya hazırlanıyor.

Herşey yerli yerinde görünse de, parçalar birleştirildiğinde -hatta birleştirmeye gerek yok, ayrı ayrı dursa da farkediliyor- bu olayda bir "komplo teorisi" kokusu hissediliyor.

Bilindiği gibi, bir süre önce tele-kulaklarla ilgili büyük bir skandal ortaya çıktı. Medya çıkar hesapları gereği, bu skandalın üstüne gitmek istemese de, milletin an an telekulakçılar ile ilgili gelişmeleri takip ettiği biliniyordu. Bir diğer önemli konu ise, hükümetin dibe vuran ekonomi ile ilgili hiçbir çözüm arayışının olmayışı ve memurun zam feryatlarına "Elimizde olsa vermez miyiz?" mealindeki kabul edilemez özürleriydi. IMF''in Türkiye''ye inişi ve bundan sonraki gelişmeler de cabası... Bütün bu olumsuz imaj ise, yine bir "irtica çığırtkanlığı"nı kaçınılmaz kıldı. Elbet bir şekilde gündemin değiştirilmesi gerekiyordu.

Önce Refah, sonra Fazilet camiasını hedef alarak ''işlerini yoluna koyan'' bazı çevreler, bu saldırıların artık toplum hafızasında bir iz bırakmadığını anlayınca, saldıracakları kişinin ''irtica'' dominant özelliğinin bulunmasına büyük özen göstererek ''Fethullah Gülen''e taktılar kafayı... Dindar bir insan olduğu için elbette ki, Fethullah Gülen de ''irticacı'' kapsamına girebilirdi... Girdi de!..

Bakalım, bu olay yatıştıktan sonraki krizlerde, gündemi kimin başını yakarak değiştirmeye çalışacaklar. İptidai, güdük, basit, entrikalar bakalım ne zamana kadar devam edecek?

Star''a yeni soluk...

HBB''deki Onda On Haber''den tanıdığımız, farklılığını yaptığı habercilikle ortaya koyan Mesut Yar, Star''a geçti. Bir süre önce Kanal 7''ye transfer olaracağı konuşulan Yar, Star''da karar kılmış anlaşılan. Artık HBB''de olduğundan daha büyük kitlelere hitap eden Mesut Yar, umarız ki, Star''ın "abartı magazin" haberciliği içinde yokolup gitmez, çizgisini koruyarak daha büyük başarılara imza atabilir.

Değişmeler, gelişmeler...

Yaz döneminde birçoğu ödüllü olmak üzere kaliteli filmleri izleyiciye sunan Kanal 7, ekonomik gelişmeleri anında izleyiciye ulaştırması ve ekonomi üzerine yaptırdığı ''ciddi'' ve ''nabız tutan'' programlarla fark atıyor. Bu arada önümüzdeki günlerde Kanal 7''nin müzik politikası ve ekran önündeki bazı isimler üzerinde değişikliğe gitme ihtimali var. Ekrandan çekilen yarışmaların yerini kaliteli filmlerle dolduran Kanal D de, bu dönemde izleyiciyi ekrana çekme konusunda hayli iddialı...


25 yıl önce
Fethullah Gülen komplosu!..
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle