|
Yalan kitlelerin afyonudur

İşler giderek çirkinleşiyor. Seviyesizlikte birbirine tur bindiren insanların sosyal medyada yalanın, çarpıtmanın, manipülasyonun âlâsını sergilediği bir dönemden geçiyoruz. Bu seviyesizliğin karşı taraftaki çeşitli tür ve büyüklükteki versiyonları da var elbette.

Ama, büyü filan gibi laflara, Peygambere referans vererek twittera yüklenme gibi eylemlere kalkışmadıkları için; ortak bir akıl kaçmasını dini bir söylemle ambalajlama, insanları bir savaşın askeri yapmak için dini jargonla güdüleme çalışmasına girmedikleri için en azından "gülünç" olmuyorlar.

Düşünüyorum; ben ve benim gibiler, hiçbir zaman içlerinde bulunmadığı halde, cemaate neden yıllar boyunca gönülden destek verdi? İslami kurallarla refere edilmiş bir ahlak anlayışına sahip oldukları; insanı diğer yaratıklardan ayırarak değerli kılan bir değerler ve sorumluluklar sistemini sadece nefislerinde tatbik etmekle kalmayıp dünyanın her yerine taşıyarak örnek teşkil edecek, kutlanacak denli büyük bir fedakarlık sergiledikleri; Allah"ın emir ve nehiylerini ciddiye aldıkları; Peygamber"in sünnet-i seniyesinden çıkmadıkları düşünüldüğü için... Değil mi?

Taban hala aynıdır eminim ama heyhat; üst rakımlara göre, Peygamber Türkçe Olimpiyatlarını ziyaret eder; onların rüyalarına girerek AK Parti"yle daha iyi savaşmak için "tweetleri iki katına çıkarın" der olmuş.

Hayır, din kitlelerin afyonudur, diyenler haklı çıkmış değiller; itirazımız sonsuza dek heybemizde elbette; din, insanın açgözlülüğüne, kibrine, hırsına, pespayeleşme ve dipsizleşme potansiyeline hala bir reçete üretememiş insanlığın; insan olma ve öyle kalma yolundaki tek umududur, hâlâ ve bundan sonra da...

Ama tüm insanlığa gönderilmiş; zalimin yanında durmamayı öğütlemiş; kibirden, enaniyetten sakınmayı salık vermiş bir Peygamber; bir grubu; üstelik zalim bir otoriteyi desteklediği yıllardır bilinen; üstelik üst düzey yöneticilerinin şimdiye kadar yaptıklarına ve konuşmalarına bakılırsa, enaniyet düzeyi hiç de deniz seviyesinde olmayan bir grubu; tüm yaşamını ve bu yaşam üzerinden ilettiği mesajını değillercesine niye destekler? Tüm yaşamını değillercesine evet, zira Peygamber"in hayatı, mütevazılıkla, her türlü yoksunluk göze alınarak zalimin değil mazluman yanında durmakla, iman eden herkesi kucaklamakla geçmiş, zamanlar üstü ve nesillere örnek bir yaşamdır.

Kimseye haksızlık etmek istemem ama insan düşünüyor, tüm inananların, Kelime-i Şehadet getirmiş gelmiş geçmiş bütün insanların Peygamberi, niye sadece bir gruba torpil geçsin ki... Ayrıca Kur"an"da da bulunan "otoriteye itaat edin" ayetinin; "İsrail"i otorite kabul edin ve itaat edin ama Türk hükümetinin başı otoriteden sayılmaz, O"na "arkadaş" diyebilirsiniz" şeklinde bir tefsiri mi var, bilemedim...

Bir de dün internete düşen telefon kayıtları var. Bu kayıtlara göre, cemaatle bağlantısı olduğu söylenen Süleyman isimli bir şahıs, İmralı"nın (Öcalan) bertaraf edileceğinden, artık tekrar silahlı ve çatışmalı bir döneminin geleceğinden, Türk hükümetiyle işbirliği içinde olduğu için cezalandırılacağı anlaşılan Barzani"nin de Kürt meselesi konusunda aktörlükten azledileceğinden ve elbette Erdoğan"ın da bertaraf edileceğinden sözediyor. Aynı şahıs "Abi Türkiye"de halkı uyutmuşlar, halk aptal, zavallı hepsi" cümlesi ise, değme darbeci Kemalistlere taş çıkartacak cinsten.

Konuşmada neler yok ki... Yeni bir partinin şifresi olarak değerlendirilen "tren-vagon" laflarından tutun, yolsuzluk işinin Ergenekon gibi uzatılarak sonuçta bütün kabineyi yıkmasını sağlayacağı öngörüsüne/planına kadar; milletvekillerinin bakanların Nisan"dan sonra artık kendileri tarafından belirleneceğini söylemelerden tutun, 78 milletvekilinin AK Parti"den kopartılacağı deklarasyonuna kadar; bugüne kadar Türkiye"nin mücadele ettiği darbeci jargonda ne varsa, hepsi o kayıtta da var.

Dünyanın neresinde ve hangi ülkede olursa olsun darbeci söylem aynıdır zira; değişmez. Tek fark bu arkadaşları Peygamber ziyaret ediyor; "tweetleri iki katına çıkarın" diyor...

10 yıl önce
Yalan kitlelerin afyonudur
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî