|
Avrupa’nın demokratik kültürü, öyle mi?

Turgut Özal'ın Sağlık Bakanı (1987 – 1988) ve siyaset analisti Bülent Akarcalı'nın 07.06.2016 Salı günü (saat:14:41) benim internet posta kutuma düşen bir yazısı oldu. Yazı soykırım iddiaları üzerine kaleme alınmış olmasına rağmen, gerek Avrupa genelinde gerekse Almanya özelinde Batının Türkiye hakkındaki hissiyatını dile getirmesi açısından, artı, bizzat Batının zamirini göstermesi bakımından önem taşıyor. Bu yazıyı yeri gelmişken sütunuma almak istedim. Virgülüne dokunmadan, işte:



“Bugünkü gazetelerde Merkel'in Sözcüsünün Soykırım iddialarıyla aldıkları kararla ilgili olarak Almanya'da “Demokratik Kültür” var sözüne çok güldüm.



1945'te Amerikan Generallerinin hazırladığı Anayasa ile yönetilen Almanya Demokratik kültüre gerçekten sahipse ve sıkıysa Amerika'nın katlettiği milyonlarca Kızılderili ile köle olarak kullanıp 5 milyonunu öldürdüğü 20 milyon zenci köle için, Vietnam'da ve Irak'ta zehirli gazlar kullanarak katlettiği milyonlarca insan için karar alsın ondan sonra Demokratik kültürden bahsetsin.



Almanya Demokratik Kültüre sahipse komşusu Fransa'nın Afrika'daki sömürgeciliğini, Cezayir'de öldürdüğü milyonlarca Müslüman cinayetlerini kınama kararı alsın.



Belçika Kongo'sunda 8 milyon zencinin nasıl öldürüldüğünü araştırsın.



Demokratik kültürleri daha da el veriyorsa İspanya ve Portekiz'in Latin Amerika'da elli yılda 60 milyon insanı katletmenin hesabını ve Latin Amerika'da İnka, Aztek, Maya Medeniyetlerinin kökünün kazınması, dilleri, kültürleri ve sanat eserlerinin yok edilmesini okullarında okutsun.



Protestan bir ülke olarak da bütün bu cinayetlerin ve 2. Dünya savaşı esnasındaki katliam ve soykırımların Vatikan'ın yani Katolik kilisenin çoğu zaman himayesinde (Latin Amerika'dakiler) ama her zaman bilgisi dâhilinde yapıldığını kiliselerinde anlatsın.



Almanya Demokratik Kültür adı altında riyakârlığın, siyasi ahlaksızlığın, diplomatik nezaketsizliğin en somut örneklerini vererek, insanlık tarihine soykırım suçunu yazdırmış ve bu suçu işlemiş millet olarak kedinin pisliğini örter gibi unutulmaz ve affedilmez insanlık suçunda yalnız kalmamak için Türkiye'yi alet etmeye kalkmasın. Aradığı örnekler en yakın komşularında mevcuttur.



Gerçekten demokratik kültürü ve de siyasi cesareti varsa bu belirttiklerimizi insanlık adına dile getirsin. Bülent AKARCALI”


#Turgut Özal
#Bülent Akarcalı
#Avrupa demokrasisi
8 yıl önce
Avrupa’nın demokratik kültürü, öyle mi?
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!