|
Filmlere konu olan bir kaleci: Bert Trautmann

Sıra dışı hayat hikayesiyle efsane kaleci Bert Trautmann. Nazi ordusunda savaştı, esir olarak düştüğü İngiliz ordusunda yükselerek Manchester City’nin unutulmaz isimleri arasına adını yazdırdı.


2. Dünya Savaşı’nda Alman Hava Kuvvetleri’nde görev yapan Trautmann, 1944 yılında Amerikan askerlerine esir düştü. Oradan kaçarken de İngiliz askerlerine yakalandı. Uzun bir süre toplama kampında tutulan Bert Trautmann, burada yapılan futbol maçlarında kaleci olarak oynadı. 1949 yılında Alman savaş esirlerinin ülkelerine gönderilmeye başlandığı sırada ailesinden kimse kalmadığı için İngiltere’de kalmayı tercih etti ve ünü Manchester City’ye kadar ulaştı.


City'e imza atan Trautmann, İngiliz taraftararın büyük tepkisiyle karşılaştı. Eski bir Nazi askeri olması nedeniyle ilk maçında yoğun bir şekilde ıslıklandı ve küfürlere maruz kaldı. Fakat Trautmann öyle bir performans sergiledi ki, her geçen maç ıslıklar, alkışlara dönüştü. 1956 yılında ‘Yılın Futbolcusu Ödülü’nü kazanmayı başardı.


15 yıl boyunca toplam 545 maçta City kalesini koruyan ve 41 yaşında futbola veda eden Trautmann’ın jübile maçını 60 bine yakın taraftar takip etti.


Trautmann'ın bu sıra dışı hayat hikayesi filmlere konu oldu. 9 Temmuz 2013 yılında 90 yaşında hayatını kaybeden Bert Trautmann’ın heykeli İngilltere'de Manchester City müzesinde sergileniyor.




#Bert Trautmann
#Nazi
#Manchester City
9 ay önce
Filmlere konu olan bir kaleci: Bert Trautmann
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu