|
Evlat Kokusu

Paramparça, hastanede karışan çocuk temasından yola çıkmıştı, Evlat Kokusu donör olmak üzere kaçırılan bir çocuk ve ondan asla vazgeçemeyecek iki anne üzerine inşa etmiş hikayesini. Dilara'yı seviyor mu nefret mi ediyor başlangıçta aşık mıydı mecburiyetten mi evlenmişti her sezon fikir değiştiren Cihan, henüz evliliği devam ederken Gülseren'e sevdalanıyordu. Evlat Kokusu'nda şirket evliliği yapan Aslan, Zümrüt'le boşanma aşamasındayken kızı Ela'nın hastalığından dolayı evliliğine devam ediyor. Fakat yıllar sonra Çınar benim oğlum diyerek hayatlarının ortasına pimi çekilmiş bomba misali düşen Zeyno'ya aşık olacağı aşikar. Bu arada Aslan'ın ki mantık evliliği ama Zümrüt zamanla kocasını sevmiş. İki kadının doğurdum, büyüttüm, Çınar benim çocuğum mücadelesi, Aslan aşkıyla çıkmaza girecek!



Bir dizi, tanıtımını aşk, nefret, entrika temaları üzerine yapıyorsa ön yargı ile yaklaşıyorum. İşin içine entrika girdiğinde, mutlaka insanlıktan uzak, ailem için çocuğum için gibi gerekçelerle diğer insanların hayatlarını, duygularını yok sayan karakterler dahil oluyor ki Evlat Kokusu'nda bolca var kendilerinden.



Aslan ablası Hünkar'ın telkinlerine rağmen karısı Zümrüt'e boşanma kararını açıklamaya karar vermiştir. Karı koca birlikte kızları Ela'nın yüzme yarışmasını seyretmek üzere havuza gittiklerinde tartışma alevlenir. Ela'nın havuzda bayılmasıyla boşanma kararı rafa kaldırılır. Havuzda çocuklar yarışıyor, ama ne cankurtaran var ne de doktor. Aslan koşarak havuza atlar, kızını çıkarır ve tam bu noktada senaryo ilk falsosunu verir ki bölüm boyunca devam edecektir hatalar. Çocuğun neden bayıldığını senarist biliyor ama Aslan bilmiyor. Karakterin bildikleriyle senaristin bildikleri birbirine karıştığında senaryoyu zayıflatıyor.



Aslan, Ela'yı havuzdan çıkardığında, çocuğun su yutma tehlikesine karşı müdahale yapılması gerekirken, arabaya attıkları gibi hastane yoluna düştüler. Araba kullanırken burnundan kan geldiğini görünce başını kaldır dedi Zümrüt'e. Kaldırıyorum ama dinmiyor diye cevap verdi Zümrüt, ikinci falso. Burun kanaması hallerinde özellikle kişi baygınken baş yukarda tutulmaya çalışılır ama bunun sebebi kanama dursun diye değil, genzine soluk borusuna gidip boğulmaya sebebiyet vermemesi içindir! Ama doktorun ilk bakışta hemen anlayacağı üzere Ela kanserdir ve yaşaması donör bulunmasına bağlıdır. Zümrüt ve Aslan hemen yedek parça çocuk kararını verirler. Bu arada işi sağlam tutmak isteyen Hünkar dünya nezdinde donör arayışına başlar ki Hollanda'dan gelecektir hayırlı haber!



Hollanda'da yetimhanede büyüyen, çocuk hemşiresi olarak çalışan Zeyno evlenme hayali kurduğu adama hamile olduğu müjdesini vermeye gitmişken, adamın maddiyatı bahane ederek başkasıyla nişanlandığını öğrenir. O vakte kadar tanıyamadığı adamı babasına söylemekle tehdit edince, ikilinin arasında arbede yaşanır, Zeyno son anda kendini kurtarır ve adamı öldürür.



Arenaya, yırtıcı hayvanlar arasına çıkıyormuş izlenimi veren bir sahne eşliğinde hapishaneye girer. Sonrasında hayatının en steril, en mutluluk verici anlarını hapishanede yaşar adeta. Sevdiği adamı öldürdüğünü, hamile olduğunu, hapishanede babasız bir bebek doğuracağını göz ardı edercesine mutludur. Ultrason muayeneleri düzenli yapılır, beş yıldızlı hastane ortamını aratmayacak revirde doğumunu yapar. Sanki orası hapishane değilmişçesine ablası, eniştesi elini kolunu sallayarak girer çıkar. Hele eniştenin abladan kimliğini istediği sahne, çocuk parası için bebeğin kimliğini çıkartacağım demesi evlere şenlikti. Resmi bir kurumda doğum yapılıyor, doğumu kimin yaptığı belli, ama devlet kurumlarını kandırmak için sözlü beyanla istedikleri kişinin üzerine kayıt ettirebiliyorlar yeni doğmuş bebeği. Burada niyet başka tabii. Çocuğu gasp edecek Akbaş ailesini temize çekmeye çalışıyor senaryo. Normalde bir milyon Euro karşılığı bebeği satın almaya niyetli Hünkar, eniştenin açgözlülük yaparak iki milyon Euro talep etmesine de peki der. Enişte borcunu ödemeyi geciktirdiği için karısıyla birlikte infaz edildiğinde, bebek bedava Akbaş ailesinin eline geçer, anne babası ölmüş bilgisi eşliğinde.



Bu arada paralel evrende Ela'ya hayat versin diye doğurulan Çınar bebek ölmüştür. Zeyno'nun Can bebeği Çınar bebeğin yerine geçirilir ve Akbaş ailesinin çocuğu olarak hayatına devam eder. Altı yıl sonra hapisten çıkan Zeyno çocuğunun peşine düşer, donör talebinden Akbaş ailesine ulaşır, evlerine garson olarak girer, ilk görüşte Çınar'ın oğlu olduğunu anlar. Havuza düşen Çınar'ı boğulmaktan kurtarır, çocuktan aldığı saç örneğiyle oğlu olduğundan emin olur. Ve Akbaş ailesinin karşısına oğlum bu evde yaşıyor onu almaya geldim talebiyle çıkar.



Olaylar olaylar şeklinde yazılan senaryolar hızlı izlenimi verse de kimin derdi ne belli olmadığından analize müsait değildir. Sürekli bir aksiyon hali yaşanır, bu arada senaryo hata yapar, falso verir.



İki kadının Çınar savaşı, Aslan Zeyno aşkıyla ivme kazanacak bir hikaye Evlat Kokusu. Hünkar'ın açığa çıkmayı bekleyen sırları, Cevahir'in hırsları. Yine paylaşılamayan, bolca duygu sömürüsü yapılacak, iki arada bir derede ziyan edilecek bir çocuk.



Endemol, birbirinin benzeri iki hikayeyi aynı anda ekrana sürdü. Dayan Yüreğim'de Elvan kocasını öldürmüştü, Zeyno sevdiği adamı. Her iki kadın da sözüm ona hapisten güçlü kadının temsilcisi olarak çıkıyor ve evlatları için her şeyi göze alıyor. Bu arada Evlat Kokusu'nda enişte, Dayan Yüreğim'de yenge ve enişte paragöz menfaat düşkünü tipler olarak karakterize ediliyor. Yapım şirketinin merkezi olmasından dolayı Hollanda'da çekim yapılıyor ve Hollanda medeniyetin merkezi olarak sunuluyor. Dayan Yüreğim'de hapishanede yerlerde yapılan doğuma karşılık, Evlat Kokusu'nda beş yıldızlı revirde yapılan doğum sahnesinden anlaşılacağı üzere.




#Evlat Kokusu
#Paramparça
#Diziler
7 yıl önce
Evlat Kokusu
Bir maçtan daha fazlası
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!