|
Evli ve Öfkeli
İhanete uğrayan kadınların hikayesi başlığıyla tanıtımını yapan Evli ve Öfkeli, çok karakterli hikayesiyle karmaşık bir başlangıç yaptı. Dört kadın, kocaları, müstakbel aşkları listesine aile fertleri eklendiğinde çok karakterli ifadesiyle ne demek istediğim anlaşılır. Dilek, Seray, Esra ve Mine aynı gün aynı şekilde ihanete uğruyor, hayatları kökünden değişiyor. Senaryo ihanete aynı zaman diliminde aynı pencereden bakmak yerine bir karakteri önceleyerek başlasaydı hikayeye, diğerlerinin evliliği ve ihaneti zamanla işlenseydi, karmaşadan uzaklaşıldığı gibi ayna görevi de görebilirdi Evli ve Öfkeli. Aşk, aile, evlilik temaları söz konusuysa dizilerden ayna olması beklenir teoride. Seyirci kendi hatalarıyla yüzleşirken karşısındaki kişinin haklı yönlerini görebilir pek ala. Kadın bakış açısıyla yazılan dizilerde seyirci kendini haklı karşısındakini haksız görsün diye çabalanıyor. Dört evlilik, ihanete uğrayan dört kadın, ihanet eden dört erkek, ihanete yardımcı kadınlar, yoktu birbirlerinden farkları!

Sinopsisin iddiasına göre aynı günde ihanete uğrayan dört kadının tek ortak noktaları aynı mahallede büyümüş olmaları, yolları tekrar kesiştiğinde başka hiçbir ortak noktaları olmadığını görmeleri. Ama yanılıyorlardı diye devam ediyor sinopsis, ama ilk bölümü seyredince yanılanın sinopsisi kaleme alan kişi olduğu görülüyor. Çünkü Mine ve Dilek kardeş, Esra ile de sıkı dostlar. Öyle ki Dilek, Esra'nın nikah organizasyonunu yapıyor. Sinopsisteki tanımlamaya uyan tek kişi Seray. Popüler dizi oyuncusu, çocukluğunda da diğerlerinden ayrı bir noktada duran, aldatılan kadın ortak paydası altında arkadaşlarıyla buluşan Seray, kabuğunu beğenmeyenler familyasından. Karakter tanımlamasında, diğerleri, mesleği karakteristik özellikleri ile belirtilirken, kilolu ev hanımı kontenjanından hikayeye dahil olan, Metin'in karısı olarak karakterize edilen Dilek'e sarf ettiği kırıcı cümlelerden de anlaşıldığı üzere. Seray dış görünüşüne önem veren fizik her şeydir diyen, hayatını güzelliği üzerine inşa eden popüler bir oyuncu. Oynadığı dizide yapılan hikaye açılımına benim nasıl 25 yaşında kızım olabilir diye isyan ederken genç oyuncunun yapımcıyla münasebetini koz olarak kullandığında, kocasını genç oyuncuya kaptıran, orta yaş bunalımı yaşamaya aday bir karakter.

Anne rolü oynamayı kabullenemeyen Seray, kocasını genç rakibesine kaptırarak ihanete uğradı. Alt metin ilerlemiş yaşı ihanet için geçerli bir gerekçe olarak ilan etti. Polis olan erkeksi tavırlar sergileyen Esra, düğün gecesinde ihanete uğrayarak kadınsı olmayan kadınlar aldatılabilir mesajı verdi. Çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşan doktor Mine, kocasının hamile sevgilisine doğum yaptırarak çocuk doğuramayan kadınların ihanete uğrayacağını tescil etti. Ev kadını, kocasının karısı, çocuğunun annesi, kilolu olduğu için aldatılması reva görülen Dilek nezdinde ise fiziki görüntüye indirgendi ihanet.

Aldatılmanın arefesinde tüm karakterler kocalarına nazaran genç ve yakışıklı erkeklerle tanışarak yeni bir aşka yelken açacaklarının müjdesini verdiler! Aldatılan kadının gurur savaşı ifadesi de güme gitti böylece. İhanet intikam sarmalında 'ilk eşler kulübü' kurularak ihanete uğrayan kadınlara intikam servisi de verilecek!

Romantik komedi formatında yazılan/çekilen Evli ve Öfkeli; ihanete uğrayan kadınların kocalarından intikam alması üzerine hareketli ve komik sahnelere imza atacak. Mine hastaneye yeni gelen doktorla, Esra yıldızının barışmadığı komiserle, Dilek dış görünüşünden dolayı reddedildiği travmasının kaynağı çocukluk aşkıyla yeni bir aşka yelken açacak. Dilek kilo verip güzelleşecek, Mine çocuk mucizesiyle taçlanacak, Esra erkeksi hallerinden zamanla sıyrılacak ve bir önceki paragrafta yazmış olduğum ihanet gerekçelerini ortadan kaldıracak. Peki senaryo ne demiş olacak; erkeksi, çocuk doğuramayan, yaşı ilerlemiş, kilolu kadınlara ihanet edilebilir! İhanete uğramak istemiyorsanız 'kusurlarınızdan' kurtulun!

Karısına ihanet eden erkeklerin baş tacı edildiği ekrana yeni bir soluk yeni bir bakış açısı getirebilirdi Evli ve Öfkeli. Ama gidişat o ki uğradığınız ihanet yeni bir aşkın başlangıcı olabilir mottosundan öteye geçemeyecek.
#Evli ve Öfkeli
#Aşk
#aile
#evlilik
#Romantik komedi
9 yıl önce
Evli ve Öfkeli
Anketlere hangi durumda ne kadar güvenmeli?
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!