|
Neden hatırlamıyorum?
İki erkek arasında kalan kadının hikayesi cümlesiyle ilk tanıtımını yapmayı tercih eden Hatırla Gönül hiç ilgimi çekmedi, yine mi aynı hikaye dedim. İki erkek arasında kalan hafızasını kaybetmiş bir kadının hikayesi cümlesini okuduğumda ise ilgi alanıma girdi. Ne var ki fragman ilgimi çekmeyen ilk cümlenin açılımı gibiydi, hafıza kaybına ilişkin en ufak bir ipucu yoktu. Oysa ki dizinin ilk üç dakikası fragman olarak tercih edilseydi standart seyirci kitlesinin dışındaki seyircilere ulaşabilirdi Hatırla Gönül. Dizi çiftlerini, çiftlerin kimyasını değil hikayeyi önemseyen seyircilere.

Kanal yöneticileri ne kadar hikayeyi önemsiyor bilmiyorum ama Gökçe Bahadır'ın yüzüne dijital müdahale yapılmasını istemeleri soru işaretini getirdi beraberinde.

Yöneticilerin görselliğe ve aşk hikayesine düşkünlüğü fragman tercihinde de etkili olmuş olabilir. Hikayenin can damarı ilk bölümün ilk üç dakikası internet sitelerinde eksik yayınlanınca hikaye peşinde dizi tercihi yapan seyircilere ulaşamamış oldu Hatırla Gönül.

Otuz yaşlarında, hüzünlü bir kadın, bahçede çiçeklerle ilgilenirken kendini anlatıyor. “Ben Jülide 30 yaşındayım. Bir yıldır İstanbul'dayız, İzmir'den geldik. Neden hatırlamıyorum? Annem babam trafik kazasında öldü. Hayatta kalan tek yakınım eşim Ahmet. Neden hatırlamıyorum? Kaybettiğim tek şey hafızam değil, biliyorum. Neden hatırlamıyorum?” Bu arada otoparkta, lüks bir arabadan koyu renk takım elbiseli gözlerinden dehşet saçan bir adam iniyor ve kılık değiştiriyor. Kılık değiştiren adam bir sonraki sahnede oldukça sevecen mahcup bir ifadeyle adım Jülide diyen neden hatırlamıyorum diyen kadının arkasında beliriyor. Dört ay öncesine dönüyoruz, Jülide ve Ahmet'in gerçek kimliğine. Jülide yetimhanede büyümüş ameliyat hemşiresi Gönül; Ahmet ise babasının hastanesinde cerrahlık yapan Gönül'ün nişanlısı Tekin. Hiç tekin biri olmadığı ilk sahneden itibaren belirgin bir şekilde seyircinin görüş alanına sokulan Tekin'in tekinsizliğinin farkında olmayan tek kişi Gönül. Yaşadıklarından sonra hafızasını kaybedecek, Tekin'in anlattığı hikayeye mahkum bir hayat sürecek Gönül. Geçmişini unutan insan bugününü ve geleceğinin kontrolünü de kaybeder sözüne hayat verircesine.

Öfke kontrol problemi olan bir karakter olarak yazılıyor Tekin ama ekrandaki diğer karakterdaşları -Güneşin Kızları'nın Haluk'u, Kara Sevda'nın Emir'i- gibi sosyopatlık sınırında dolaşıyor. Şiddete maruz kaldığını söyleyen eski sevgili İlknur karşısına dikilene, bu cesaretini hayatıyla ödeyene kadar, Gönül, evlenmek üzere olduğu adamın gerçek yüzünün neden farkında değil? Annesiz babasız, yetimhanede başı okşanmadan büyüyen, sevilmeye hasret Gönül; Tekin tarafından sevildiğine inanıyor çünkü. Güçlü, yakışıklı Tekin tarafından sevilirse, tüm yaralarının kapanacağına, yalnızlıktan kurtulacağına, kimsesiz kalmayacağına inanıyor. İlknur'un intihar ettiğini öğrendikten sonra Tekin mi yaptı sorusu beynine kıymık gibi batınca ayrılmak istediğini söylüyor. Yüzüğü parmağından çıkarmanın bedelini kırılan parmağıyla ödediğinde, arkasına bakmadan kaçıp yetimhaneden Hatice annesine sığındığında, karakola gidip şikayet etmeyi reddetmesi ama benim de suçum var demesi her an affetmeye, unutmaya hazır olduğunun göstergesi. İkilinin arasındaki ilişkiyi aşk olarak okuyup hiç inandırıcı gelmedi eleştirisinde bulunanlar olduğunu görmek insanı gerçekten hayrete düşürüyor. Gönül'ünkü korunma içgüdüsü, Tekin'inki ise aşk değil sevgi değil başka bir şey, sahip olma takıntısı. Nitekim Gönül o gece tanıştığı Yusuf'a sığınıyor, Tekin ise beni kimse terk edemez meydan okumasıyla Gönül'ün evine pusuya yatıyor.

Before I go to sleep filminden fazlaca izler taşısa da çarpıcı bir giriş yapan Hatırla Gönül'de her dizide olduğu gibi tesadüfler hikayeye dahil olmak için beklemektedir. Tesadüfler iyi başlayan iyi devam etme potansiyeli olan bir dizinin üzerine kabus gibi çökmeye hazırdır. Nitekim kırık parmağıyla Tekin'den kaçtığı gece hapisten yeni çıkan, oğlunun intikamını almaya yeminli Yusuf'la yolu sağlık ocağında kesişir. Yusuf'un İntikam alacağı kişi olarak tanıtılan Kürşad ise Gönül'ün yıllar sonra karşısına çıkacak ölüm döşeğindeki babasıdır. Hatırla Gönül, İyi kurgulanmış bir hikayeyle başlangıç yaptı, Yusuf ve Kürşad bağlantısına kadar. Sonrası düşmanım sevdiğim kadının babası çıktı durumu ki dizideki bütün babaların karanlık bir yönünün olmasından dolayı Tekin'in babası ile Kürşad arasında bir bağlantı çıkması an meselesi.
#Öfke kontrol
#medya
#Hatırla Gönül
#diziler
٪d سنوات قبل
Neden hatırlamıyorum?
Geliyorum diyen felâket: “Kur’ân İslâm’ı” söylemi
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü