|
Sezona damgasını vuran dizi babaları

Babaların sorumsuzluğu annelerin çaresizliği ile yetimhaneye terk edilen ve aileden mahrum kalan çocukların hikayesinde, dram dozunu sezon boyunca artıran Kırgın Çiçekler; anne var oldukça çocuğuna sahip çıktıkça babanın olmaması önemli değil mealinde bıçak sırtı bir önermeye sırtını yasladı. Cemre'nin hikayesiyle mükemmel hayat yaşayanların dahi günün birinde yetimhaneye düşebileceğini vurgularken; zorlama bir hikayeyle ikizlerin evlatlık olduğu açığa çıktı. Sağlam bir önermeyle başlayan dizi, uzatıldıkça aile mefhumunu yerle bir etmeye devam edecek. Aile fertlerini her an kaybedebilir ve yetimhane ile tanışılabilirsinize ilave, aileniz gerçek aileniz olmayabilir kıymığı eşliğinde genç seyircisini tedirgin bir seyir hazzıyla ekran başında tutma gayretinde.



Mükemmel baba prototipi oluşturmak için en büyük çaba harcanan baba Paramparça'nın Cihan'ı. Mükemmel söylemini hatalı eylemleriyle imha eden bir baba Cihan. Onca ihtimama sübjektif bakış açısına rağmen her yeni gelişmede mükemmellik maskesi düştü Cihan'ın. Ozan'a her evladım deyişi, Hazal'ın zaaflarını bilmesine rağmen hastaneden alınan tazminatı hesabına yatırıp bakalım ne yapacak diyerek kenarda bekleyişe geçmesi, Cihan gibi babalar oldukça Ozan ve Hazal gibi gençlerin olması çok normal dedirtti.



Poyraz Karayel'in açtığı yolda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz da yürümeyi tercih etti. Gözünü kırpmadan tereddüt etmeden adam öldüren mafya babaları, özel hayatlarında ailelerine düşkün evlatlarının bir dediğini iki etmeyen duygusal babalar olarak karakterize edildi. Poyraz Karayel'in zaaflarına yenik düşen genel yayın yönetmeni, politikacı, emniyet müdürü babaları karşısında Bahri Baba dimdik kusursuz mücadele ederken; Hızır ve adamları hatta Ünal kusursuz babalar kervanının en önünde yer aldı. Eniştenin yeni doğmuş bebeğini Civciv'e verişinin ise baba bir tavır olarak altı çizildi.



Sezona damgasını vuran, eğlenceli bir tip olarak çizilen, otoriterliği dahi sevimli, geleneksel yanı ağır basan Hayat Şarkısı'nın Bayram'ı. Bayram'ın gerçek yüzü hikayenin içine serpiştirildiği için eğlenceli tarafının önüne geçemedi, seyircinin sevdiği benimsediği bir baba karakteri oldu Bayram. Gençliğinde yakın arkadaşının sevdiğine gönlünü kaptıran, aklı başına sonradan geldiği için sevdiği kız da ona sevdalı olduğu halde arkadaşını düşünerek kızı bırakan bir erkek profili Bayram. Tabii bu arada olan zavallı kadına olmuş. Biri bırakıp gitmiş, diğeri evlenmiş ama yıllarca içini kemiren şüpheden kendini kurtaramamış, kadın üzüntüden genç yaşta hastalanıp ölmüş. Bayram sevdiği kadını arkadaşına bırakırken kendisini hatırı sayılır bir servetin sahibi yapacak arkadaşının toprağına da el koymuş. Fedakarlık adı altında bir nevi ticaret, aşkta kazanan ticarette kaybeder hesabı. Zaten hikaye her iki taraf da çoluk çocuğa karıştıktan sonra Bayram'ın vicdanını aklama girişimiyle başlıyor. Bayram hem arkadaşına toprak bedelini ödeyerek hem de çocukları beşik kertmesi yaparak geçmişin yükünden kurtulmak istiyor. İlk ben gördüm Hülya'nın Kerim'e göz koyup hadisenin kontrolünü tamamen eline almasıyla ivme kazanıyor gelişmeler. Mutlu bir aile hayatı olan Bayram'ın Almanya kaçamağında dünyaya gelen ergen kızının çıkıp gelmesiyle aile huzuru bozulmuş gibi olsa da, sağ duyulu Süheyla'nın olgun tavrıyla tatlıya bağlanıyor iş, Süheyla kendi kızı benimsiyor Bayram'ın kızını. Altın madeni işinde durdurulamayan Bayram büyük oğlu Hüseyin'i Bakanın kızı Zeynep'le baş göz ederek işle ilgili tüm engelleri yok etmeyi hedefler. İş adamı politikacı beraberliği malum, bir taraf yoldaki dikenleri engelleri temizler diğer taraf her ikisi için de paraya para demeyecekleri adımları atar. Eski Bakan tüm bunları belgelemiş kızının evliliğinin devam etmesi adına şantaj yaptı diye tüm Cevher ailesiyle beraber seyirci de kızdı ama yolsuzluğu yapan mı daha suçludur, yeri geldiğinde kullanmak üzere bu durumu belgeleyen mi sorusu havada kaldı. Bakan'la Bayram'ın her karşı karşıya gelişinde senaryo ve kamera Bayram'ın yanında yer aldığından eski Bakan suçlu durumuna düştü.



Otoriterlik adı altında aile içinde yaşanan her türlü gelişmeden uzak babalardan sonra, aile üyeleriyle yakından ilgili, her türlü gelişmeden haberdar, entrika çevrilecekse kimselere bırakmayan, maskesi iyi yaptıkları kötü bir baba karakteri olarak dizi tarihine geçti Bayram.



İstanbul Sokakları'nın babası ise “kızım için” önermesinde çığır açtı. Kalp nakli bekleyen kızına öldükten sonra kalbini bağışlayan patronunun ölümünü hızlandırmakta tereddüt etmedi. Olayın iç yüzünü herkesten önce çözen kötü adam adına çalışarak kötülükte çığır açacaktı ki seyircinin yetersiz ilgisi reyting düşüklüğü ile neticelenince ekran ömrü kısa sürdü.


#Diziler
#Medya
8 yıl önce
Sezona damgasını vuran dizi babaları
Modernistlerin marifeti
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit