|
Aydın Doğan’ın Barometre’si!
Deniz Baykal, CNN Türk'teki şu dört saatlik programda bir ara “Lütfen beni sorgulamaya kalkmayın” dedi. Birkaç kez gerginlik yaşandı. Deniz Bey, özellikle “Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeden dolayı” muhasara altındaydı.

O görüşmenin, Aydın Doğan'ın veya medyasının kimyasını nasıl da bozduğunu görebilmek için; CNN Türk'teki “sorgulamanın” içeriğine dikkat kesilmek bile yeterliydi.

Doğan Medyası'nın hala daha üzerinden atamadığı Baykal'la alakalı rahatsızlığı, İstanbul Baronları'nın eski CHP liderine duyduğu öfke ile birlikte düşünmek gerekir.

Baykal'ın Erdoğan'la görüşmesi; seçim gecesi Haluk Koç tarafından Cumhurbaşkanı'na yönelik olarak açılmak istenen “meşruiyet” tartışmasını çöpe gönderdi.

Baykal'ın “O görüşmeye gitmekle Erdoğan'ın moralini yükselttin!” diye eleştirildiğini tam da burada not edelim.

Aydın Doğan'ın kanalında; “Cumhurbaşkanı ile neden görüştün diye beni yadırgayanların tavrını yadırgıyorum!” diyerek tepkisini gösterdi.

*

Deniz Bey'in Erdoğan'la görüşmesi, ardından Meclis Başkanlığı'na Kılıçdaroğlu tarafından “mecburen” aday gösterilmesi “yeniden şarj olduğunun” göstergesiydi.

Başkanlığı da, MHP'nin tercihi sonucunda kaybetti.

Vaziyet böyle iken, Doğan Medyası Deniz Baykal'ı kıyasıya “sorguladığına” göre; bu, “kapalı kapılar ardında” Deniz Bey'e çıkarılan bir “fatura” olduğunu gösterir!

*

Doğan Medyası, Meclis Başkanlığı seçiminden çıkan sonuçla birlikte “AKP'siz Üçlü Blok”tan ümidini kesti. 'CHP ile AK Parti Koalisyonu' için çabalamaya devam ediyor.

Hürriyet'in manşetine çektiği Devlet Bahçeli röportajı, kamuoyuna “Görüyorsunuz, MHP koalisyonu AK Parti ile kurmayacak!” demek içindir.

Bahçeli'nin “AK Parti ile CHP kursun” demesi, ayrıca “Erdoğan, Saray'ı terk etmeli, Çankaya fanusuna girmeli” diye konuşması; Baronsal Hürriyet'in çok hoşuna giden, başlıklara çıkarıp odaklandığı, adeta “üzerine atladığı” cümlelerdi.

Aydın Doğan'ın “devşirme” kovboyu, Bahçeli'nin bu sözlerinden yola çıkarak, sütunundaki Barometre'sinde AK Parti ile MHP Koalisyonu için “Yüzde 1” ihtimalin bile kalmadığını “sevinçle” duyurdu!

*

Devlet Bahçeli'nin, dört dakika görüştüğü AK Parti'li İsmet Yılmaz'a Meclis Başkanlığı yolunu açtığı…

Buna karşılık, elli dakika görüştüğü Deniz Baykal'a başkanlık yolunu kapattığı…

Nasıl olur da, bu kadar çabuk unutulur?

*

Vitrindeki “tahta” kapalı olsa da…

Arka planda seyreden gelişmelere bakılırsa, AK Parti ile MHP arasındaki koalisyon seçeneği “en ciddi ihtimal” haline gelmiş gözüküyor.

Peki ya, erken seçim olasılığı? Şu an itibarıyla, ikinci ciddi ihtimaldir. Erken seçimi, bir nevi “yedek kulübesinde bekleyen ve oyuna girmeye pek istekli bir futbolcu gibi” düşünmek gerekiyor!

HÜRRİYET'İN BAHÇELİ'YE KURDUĞU TUZAK

Koalisyon veya erken seçim ihtimallerine dalmışken, Hürriyet'in Bahçeli'ye çektiği “numara”yı unutmayalım!

Bahçeli röportajı; Hürriyet'in internet sitesinde, MHP liderinin “elinde bardakla çekilmiş” bir fotoğrafıyla birlikte yer aldı.

Bahçeli'yi, “Aydın Doğan'ın Kovboyu” ile söyleşirken gösteren fotoğraftaki 'aynı ceket ve aynı kravatla çekilmiş ikinci bir fotoğraftan' söz ediyoruz.

İşte bu resmi internet sitesine koymakla; Ramazan günü, MHP genel başkanını sanki “oruç tutmuyormuş” gibi gösteren bir “algı” oluşturmak istedikleri aşikârdır!

Bu “bardaklı” fotoğrafı; bardağı “fotoşopla” silerek, kâğıttan Hürriyet'in içerideki tam sayfa röportajına da yerleştirmişler! Yani? “Bardağı gizledik” anlamına gelen ikinci bir numara da çekmişler!

Şu bardaklı fotoğraf mı? Ramazan'dan önce çekildiği ortaya çıktı!

Son röportajdan kalan onca fotoğraf varken, arşivden bu bardaklı (bayat!) fotoğrafı yayınlamak Hürriyet'in “kötü niyetli” olduğunun kanıtıdır.

Başta Bahçeli olmak üzere MHP yönetimi, Hürriyet'in aynı zamanda “tuzak” veya “pusu” anlamına geldiğini de; kendilerine kimlerin dost görünerek “tilkilik” yaptığını da, herhalde görmüşlerdir.

*

Ezcümle, Baronsal Doğan Medyası; sadece Baykal'a değil, Bahçeli'ye de fena halde bozuktur!

Gözlerini kırpmadan tuzak kuruyorlar; böyle bir tuzağı kurarken de “Ramazan'dan önce çekilmiş bir fotoğraftan” nasıl da medet umuyorlar?

Meclis Başkanlığı seçimindeki etkisiyle AK Parti'nin adayının seçilmesine yol açan Devlet Bahçeli; üstüne bir de “AK Parti ile koalisyon kurarsa” Doğan Medyası ile arkasındaki “güç odağı” böyle bir neticeyi kaldıramaz!
#Koalisyon
#erken seçim
#Doğan Medyası
9 yıl önce
Aydın Doğan’ın Barometre’si!
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu