|
Gladyo’sal “Diyalog”lar!

Paralel Locaefendi'nin “dini cemaat” görünümlü örgütünün temelini İzmir'de atmasından bir yıl öncesiydi: 28 Ekim 1965 tarihinde Papa Altıncı Paulus'un onayı ile ilan edilen Dinlerarası Diyalog projesi, Vatikan'ın Üçüncü Binyıl hedefi olarak açıklanmıştı.



İlk defa 1960'lı yılların ikinci yarısında dillendirilmiş olan “Uluslararası Diyalog” toplantıları düzenlenmesi fikri; 1990'lı yılların başında Doğu Bloku'nun çökmesiyle birlikte “hayata geçirilebilir” hale geldi!



Komünizm'in havlu atmasından üç yıl sonra, Temmuz 1993'te Lübnan'daki Balamand Manastırı'nda düzenlenen gizli toplantıda ilk kez bir “Uluslararası Diyalog ve Hoşgörü Konferansı” düzenlenmesi kararlaştırıldı.



Toplantının yapılacağı şehir olarak da İstanbul seçildi!



Rum Ortodoks Patriği Birinci Bartholomeos'un (Aslen Dimitris Arhondonis) girişimiyle ilk toplantı 30 Kasım 1993 tarihinde (Saint Andrew's günü!) İstanbul'da düzenlendi ve “Boğaziçi Deklarasyonu” yayınlandı!



Bu tarihten tam bir yıl sonrasında; Paralel Locaefendi, başta dönemin Başbakanı Tansu Çiller olmak üzere siyasi liderlerle görüşmelere başladı.



Mister Locaefendi, 4 Nisan 1996 tarihinde ise Patrik Bartholomeos'la ilk kez bir araya geldi! Görüşme, Polat Rönesans Otel'de gerçekleştirildi.



Zaman'ın “Dinler arası diyalogun somut bir örneği sergilendi” diye nitelediği görüşmenin gerçekleşmesinde kimler aracılık etmişti?



Zaman'ın “ilk sahibi” Mister Kaya ile o dönemde Yeni Yüzyıl gazetesinde çalışan Aslı Aydıntaşbaş!



Joe Biden'la selfie çektirdikten sonra kendisine artık “Baydıntaşbaş” diyoruz!



Amerikan iliştirilmişi Baydıntaşbaş mı; “Fener Rum Patriği Bartholomeos'u iyi tanırım. Aydın bir din adamıdır. Dünyanın birçok köşesinde Türkiye'de bir türlü bulamadığı ilgi ve itibara sahiptir” diyerek Patrik'le olan yakınlığını ve övgülerini dile getirmiştir. (

)



*


Patrik Bartholomeos, 1996 yılı bitmeden Locaefendi ile bir kez daha bir araya geldi. Bu seferki geniş katılımlı bir “diyalog” programıydı! Orada, Patrik kürsüye çıkmış ve “Sayın Hocamızla birbirimizi çok seviyoruz” demişti!



*


Aslı'nın teyzesi “oyuncu” Füsun Demirel, geçenlerde “Dağlardaki gerilla kızları oynamayı çok istedim. Belki de bir gerilla annesi olurum ya da artık anneannesi!” diyerek PKK'lı teröristlere hayranlığını dışa vurdu!



*


Vaktiyle, Katolik ve Ortodoks kiliselerini birbirlerine bağlayan Suriye Ortodoks Kilisesi'nin başındaki Mor Athanasius Yeshu Samuel'dir. (1909-1995)



Nusayrilerle de çok yakın ilişki içinde olan bu kilise, 1989 ve 1991 yıllarında iki kez Türkiye'yi PKK terör örgütü ile mücadelesinden dolayı AB'ye şikâyet etmiştir!



O dönemde terörist başı Öcalan Suriye'de idi ve Hafız Esad'ın himayesi altındaydı. İşte bu kilise, PKK ile Vatikan arasındaki irtibatı sağlıyordu!



1990'lı yılların ortasından itibaren Vatikan'ın PKK terör örgütünü destekleyen yayınları da başladı!



Öcalan'ın, Polonyalı Papa İkinci Jean Paul'e yazdığı mektup, 23 Kasım 1998 tarihinde İtalyan La Repubblica gazetesinde yayınlandı. Öcalan, o mektupta “Aziz Peder, Hıristiyanlığa çok yakınım. Sizin şahsınıza ve dininize duyduğum saygı benim savaşımın ve düşüncelerimin merkezindedir” diyordu!



*


Paralel Locaefendi ise Öcalan'ın bu mektubundan birkaç ay önce (9 Şubat 1998'de) Vatikan'da Papa İkinci Jean Paul'ü ziyaret etti.



Locaefendi, Polonyalı Papa'ya sunduğu mektupta; “Papa Altıncı Paulus tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz” diye seslenmişti!



*


Vatikan'daki o görüşmede, Mister İ.İşbilen ile Mister A.Kaya da Paralel Locaefendi'nin yanı başındaydılar…



Kaya'nın, Papa'nın elini öptüğü biliniyor. Bilinmeyen ise ziyaretçiler arasında Papa'nın elini öpmeyen kimsenin kalmadığıdır!


#Gladyo
#Diyalog
#Vatikan
#Öcalan
#Nusayriler
#Füsun Demirel
#Uluslararası Diyalog ve Hoşgörü Konferansı
8 yıl önce
Gladyo’sal “Diyalog”lar!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî