|
Kılıçdaroğlu ile Berberoğlu’nun Paralel yürüyüşü!

John Dündar’a TIR’ların görüntülerini flaş bellekte teslim eden CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun “kendi başına hareket etmesi” bir başka deyişle Kemal Kılıçdaroğlu’ndan habersiz bir biçimde iş çevirmesi mümkün değildir! CHP’nin Paralel Yapı ile stratejik ortaklığını başlatan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Onları bir araya getiren, kucaklaştıran irade ise İstanbul’daki derin baronlardır.


Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, Paralel ile yakın işbirliğine 7 Şubat 2012’deki MİT Krizi’nin hemen ardından girişti. AK Parti iktidarına karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar. O günlerde, Kılıçdaroğlu Zaman’ın başındaki Ekrem Dumanlı ile bu minvalde görüştü.

*

Güneş gazetesinin üç gün önceki
“Asıl Kurye Kemal”
başlıklı manşetinin alt başlığında şu satırlar okunuyordu:

“Kumpas kasetini Ekrem Dumanlı, Kemal Kılıçdaroğlu’na; o da Can Dündar’a götürmesi için Enis Berberoğlu’na verdi!”

Aynı gazetenin dünkü manşetinde ise Kılıçdaroğlu ile Enis Berberoğlu’nun Zaman’a yaptıkları ziyaretin fotoğrafına yer verilerek “Cumhuriyet gazetesinin manşetiyle sonuçlanan tezgâhın Zaman binasında kurulduğuna” dikkat çekiliyordu!

Kılıçdaroğlu ile kendisine eşlik eden Enis Berberoğlu’nun Ekrem Dumanlı’nın başını çektiği Zaman kadrosu tarafından ağırlandığı görüşme mi;
17 Mayıs
2015 tarihinde yapılmıştı.
CHP genel başkanı,
20 Mayıs
2015’te Hürriyet’e yaptığı açıklamada “TIR’ların filmleri var. O görüntüleri seyrettim!” diyordu!
Enis Berberoğlu işte bu görüntüleri
27 Mayıs
2015’te John Dündar’a ulaştırdı!
Mister Dündar da o dönemde genel yayın yönetmenliğini yaptığı Cumhuriyet’in manşetinden
29 Mayıs
2015 tarihinde söz konusu ihanet yayınını gerçekleştirdi!

*

Cumhuriyet gazetesinin manşetinden FETÖ’nün amaçları doğrultusunda Ankara’ya iftira atan ve casusluk gerekçesiyle yargılanan John Dündar, daha sonra firar ettiği Almanya’da “TIR’ların DAEŞ’e silah götürdüğüne dair bir bilgim yok” diyecekti!

Firarda yazdığı “Tutuklandık” adlı kitabında ise görüntüleri kendisine
“solcu bir vekilin
” getirdiğinden söz ederek CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nu tarif etmişti…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın harekete geçmesiyle ikilinin telefonla görüştüğü belgelenmiş, ardından da bir araya geldikleri saptanmıştı.

OLAY YERİ İNCELEMESİ!

Enis Berberoğlu, Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’de siyasete atılmadan önce; dört buçuk yıl süreyle Hürriyet’in genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2 Ocak 2010’da Ertuğrul’un yerine Hürriyet’in kaptan köşküne tayin edildi. 10 Ağustos 2014 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı seçiminden kısa bir süre öncesinde ise koltuğunu kaybetti.

Berberoğlu’nun genel yayın yönetmenliği sırasında bir süre Hürriyet’in Pazar ekini yöneten ve 2012 yılında bu görevinden ayrılan İskender Baydar’ın 1 Haziran 2013 tarihinde twitter’da yazdıklarını “tam da burada” arşivimizden çıkaralım!

“Olay Yeri”nde bulunmuş (nam-ı diğer İskoç!)İskender Baydar’ın ibretlik tweet’leri;
Aydın Doğan
’ın o dönemdeki elemanı
Berberoğlu
’nun nasıl da Paralel Yapı’ya çalıştığını deşifre ediyor:

“Uyan Enis Berberoğlu uyan; nasıl Fetullah Gülen aleyhine haberlere izin vermediğini anlat!”

*

“Uyansana Enis, sana başka bir gazetenin genel yayın yönetmeninden gelen ve Hürriyet’in manşetine karar veren telefonu açıklayacağım az sonra!”

*

“Türkiye’nin en büyük gazetesi Hürriyet’in yayın yönetmeni Enis Berberoğlu atacağın manşeti kime danıştığını açıklasana!”

*

“Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Enis Berberoğlu, talimatları yerine getirmek üzere oraya oturtuldu. Otursun bakalım!”

*

“Kusura bakmayın: Hürriyet’in manşetlerine kimin karar verdiğini Enis Berberoğlu güzellik uykusundan uyandığında açıklayacağım.”

*

“Uyandın mı, Enis?”

*

“Hürriyet’in manşetlerini Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya danışarak atan Enis Berberoğlu sana da günaydın!”

#Enis Berberoğlu
#Ekrem Dumanlu
#Hürriyet
#CHP
7 yıl önce
Kılıçdaroğlu ile Berberoğlu’nun Paralel yürüyüşü!
Tekno-paganizm, insanın ve hakikatin ölümü
Mazbataoğlu, radara yakalandı!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı