|
“Şato” Kardeşliği!
John Coleman, “300'ler Komitesi” adlı kitabında İsviçre'yi şöyle tanımlıyor: “Çikolata ve saat üreticisi, barışçıl bir ülke değildir. Off-shore şubeleri kanalıyla gelen milyarlarca dolarlık uyuşturucu parasını dev bankalarıyla aklayan bir ülkedir!”

*

NATO üyesi olmadığı halde; en önde gelen Gladio şebekelerinden birisi “küresel finans merkezi” İsviçre'de kurulmuştur.

Halid Özkul'un “Gizli Ordular-CIA” adlı kitabında, şu satırlar yazılıdır:

“Gladio'nun İsviçre organizasyonu P26 adı altında faaliyete geçmişti. Örgüt, 1990'da ortaya çıkarıldı. İsviçre'de Karanlıklar Ordusu Skandalı ile ünlenen kişi P26'nın eski şefi Albay Backmann'dı. Albay'ın yakın dostları arasında emekli orgeneral Turgut Sunalp de vardı…”

Mason locasındaki unvanı ile “Doktor Backmann”ın, o yıllarda Montreux kentinin Caux kasabasındaki şatosunda Avrupa'nın muhtelif yerlerinden gelen çok önemli misafirleri ağırladığından, bu misafirler arasında Kasım Gülek'in de yer aldığından; yine Özkul'un adı geçen kitabında bahsediliyor!

*

CIA'in kurduğu (Güney Kore kökenli) Moon tarikatının Türkiye temsilciliğini de yapmış olan, CHP'nin eski genel sekreterlerinden “Mason” Kasım Gülek (1905-1996); İtalya'da Como gölü kıyısındaki Bellagio Şatosu'nun tıpkısı bir “dinlenme merkezi” inşa etmek istemiş, ancak bu arzusunu gerçekleştirememiştir.

Bellagio Şatosu
” denildiğinde ”derin” toplantılar ve Rockefeller Ailesi akla gelir! Bu şato, Johnnie Walker viski firmasının sahibinin eşi tarafından Rockefeller Vakfı'na hibe edilmiştir.

100 yaşındaki David Rockefeller Küresel Baronlar'ın en önde gelen ismidir. Chase Manhattan'ın eski başkanıydı. Bu bankanın uzantısı olan JP Morgan Chase'in ortaklarındandır.

Kasım Gülek, Columbia Üniversitesi'nde öğrenci iken, Chase Manhattan Bank'ta çalışmış; sonrasında “Rockefeller bursuyla” Cambridge Üniversite'sinde de okumuştur.

*

Rockefeller'a ait Bellagio Şatosu'nda 5-8 Ağustos 1999 tarihinde yapılan “Türkiye: 21. Yüzyıl'ın Eşiğindeki Sorunlar ve Fırsatlar” başlıklı toplantının katılımcıları arasında CIA'in “eski kaşar” ajanı Graham Fuller da yer almıştır. Türkiye'den dört meşhur gazetecinin de katıldığı derin toplantıda Paralel Yapı'nın yıllardır “yere göğe sığdıramadığı” İshak Alaton da vardı!

Paralel “Kâinat İmamı” 10 Ekim 2008'de, ABD'de kolaylıkla ikamet edebilmesini sağlayan vizeyi alırken; bu minvalde, “Yeşil Kart için mahkemeye sunulan destek mektupları arasında G.Fuller ile Morton Abramowitz'in “referansları” dikkat çekiyordu!

Selahattin Demirtaş'ın Kobani Kalkışması öncesindeki Washington ziyareti esnasında “Eski Kaşar” CIA ajanından “sufle” aldığı hususu, artık bir sır değil!

Paralel Kâinat İmamı'nı, ABD'ye ilk ziyaretinde (Mayıs 1992) Abramowitz'le buluşturan mı? Kasım Gülek'in baldızı Aylin Devrimel Radomisli'dir. O dönemde, ABD Ordusu'nda albaydı.

Çok uzun yıllar önce; Kasım Gülek'in nişanlısı Nilüfer Devrimel Gülek'i Leyla Umar'la tanıştırdığını; üçünün birlikte Kasım Bey'in yakın dostu Patrik Athenegoras'a gittiklerini; “gelin ve güvey”in, Patrikhane'de “takdis” edildiğini…

Leyla Hanım'ın Vatan gazetesindeki (26 Temmuz 2009) köşesinden öğrendik!

*

Yazar Refik Erduran'ın ikinci eşi Leyla Umar'dır. 1951'de Nazım Hikmet'in Karadeniz'de seyreden Romanya gemisine binmesine yardımcı olan Refik Erduran'dır.

Erduran, o dönemde Nazım'ın “baba bir anne ayrı” kız kardeşi Melda Hanım'la nişanlıydı. Melda Kalyoncu'nun teyzesinin oğlu “derin general” Turgut Sunalp'tir!

1948'de kontrgerilla eğitimi için ABD'ye gönderilen ilk kadroda yer alan Sunalp, Kore'deki Türk Tugayı'nda görev yaparken, onunla aynı çadırda kalan Refik Erduran'dı!

Kore anılarını kitaplaştıran Tuna Baltacıoğlu; Erduran'ın askerliğini gönüllü gittiği Kore'de yaptığı sırada “rütbeleri tutmamasına rağmen” Sunalp'le aynı çadırda kalabilmesini ikilinin akraba oluşlarına bağlıyor.

Kasım Gülek ise 1949'da Kore'ye gitmiş ve bir yıl BM'nin Kore Komisyonu Başkanlığı'nı yapmıştır. 1996'da vefat eden Gülek'in cenaze namazını, Paralel Yapı'nın “Kâinat İmamı” kıldırmıştır.

*

Bellagio Şatosu'nda 1999'da yapılan derin toplantıya katılan dört gazeteciden birisi olan Güneri Cıvaoğlu, 1980 öncesinde Tercüman'ı yönetiyordu. Tercüman'ın başyazarı Nazlı Ilıcak'tı. “Kontrgerilla” katliamı olan 1 Mayıs 1977'nin evvelinde ve hemen ardından “Güneri Nicholson”ın attığı manşetleri unutmak mümkün değildir!

Cıvaoğlu mu, 13 Ekim 2014 gecesi bir ödül töreninde sahne aldığında; Hürriyet'in eski kaptanından “Kan kardeşim Ertuğrul!” diye söz ediyordu!

Güneri Cıvaoğlu, Ertuğrul ve Mehmet Yakup'la birlikte 2012 yılı Nisan ayının başında dünyanın en büyük içki şirketi Diageo'nun davetlisi olarak İskoçya'ya gitmişti...

Orada “İskoç eteği” giyip, fotoğraf da çektirmişlerdi!

Üç gün boyunca kaldıkları, 1848'de inşa edilmiş “şato” mu? Johnnie Walker viski firmasına aittir!
#Paralel Kâinat İmamı
#Güneri Cıvaoğlu
#John Coleman
#Halid Özkul
#isviçre
#Turgut Sunalp
#Bellagio Şatosu
9 yıl önce
default-profile-img
“Şato” Kardeşliği!
‘Rejim değişikliği’ ne demek?
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?
Vergi artışı yerine yapılacaklar