|
Sıfır, Sıfır, Yedi!
James Bond film serilerinde “Ajan 007” karakterini, şimdiye kadar yedi tanınmış aktör oynadı. James Bond'la özdeşleşeni daha ziyade hangisiydi? İskoç aktör Sean Connery, bir adım öne çıkıyor…

Ian Fleming'in yazdığı Bond karakterinin, sinema uyarlamasında 1962 ile 1971 arasında Connery başroldeydi. Bond serisindeki ilk filmi “Doktor No”dur.

MHP lideri Devlet Bahçeli, kendisini Mister No'ya benzetenlere hayıflanırken; İtalyan Bonelli-Ferri ikilisinin çizgi roman kahramanı ile Doktor No'yu karıştırdı. Ziyanı yok. Zihninde kalan Doktor No'yu dile getirdiğine göre, James Bond serisinin ilk filmini seyretmiş olmalıdır.

*

Sean Connery, geçtiğimiz yıllarda İstanbul'a geldiğinde; meşhur aktörü misafir edenler arasında gazeteci Leyla Umar da vardı:

-James Bond'u, Sedef Adası'nda ağırlamışlardı!

Leyla Umar'ın “Doğuştan Prenses” diye tanımladığı, Londra sosyetesinin başat simalarından Esra Bereket organizasyonu yapan isimdi. Connery'nin çok yakın dostları arasında yer alan Esra Hanım Reyan Şehsuvaroğlu'nun tek kızıdır. Uzun yıllar önce, dedesi “balık tutmak” için Sedef Adası'nı almış!

“Sadece eşin dostun inşa etmesine müsaade edilen az sayıda villa ile yapılaşan yeşillikler içindeki” Sedef Adası, Adalar'ın “yerleşime açık” olanlarının en küçüğüdür. Büyükada'ya komşudur.

*

“Küresel Baron” David Rockefeller'ın kankası Rahmi Koch, Esra Bereket'in çocukluk arkadaşıdır.

Esra Hanım her İstanbul'a geldiğinde, Mister Koch tarafından özel olarak ağırlanmıştır.

Adalardan bahis açılmışken, özel mülkiyeti Rahmi Koch'a ait olan İstanbul-Tuzla ilçesi açıklarındaki İncir Adası'ndan da söz edelim. Adada bulunan Glykeria Kilisesi'nden dolayı, bu isimle de anılıyor!

*

Mister Koch'un oğlu Mustafa Koch'a Pennsylvania'dan “ananas” gönderen mi; 1998'de Vatikan'da Papa İkinci Jean Paul ile görüşen ve Kilise'nin “Dinlerarası Diyalog” projesinin “çok gayretli bir parçası olan” Paralel'in Locaefendi'si idi.

Geçen hafta (23 Ekim 2015) Yeni Şafak'ın iç sayfalarında yer bulmuş enteresan bir haberde şu satırlar okunuyordu: “Gülen'in eski sağ kolu Nurettin Veren, 1980'li yıllarda Alaeddin Kaya'nın 'Gülen ile kendisini' Kasım Gülek'in Sedef Adası'ndaki villasına götürdüğünü anlattı…”

*

30 Mart 2015 tarihli Yeni Şafak'ta ise Paralel Kainat İmamı'nın “gençlik yıllarında masonluk yemini ettiğine” ve “bu çerçevedeki üstün hizmetlerinden dolayı taltif madalyası aldığına” dair belgeler yayınlanmıştı…

O yayında, Locaefendi'nin “Mason locasıyla bağlantısını temin eden ismin Kasım Gülek olduğu” da belgelenmişti. 1950-1959 yılları arasında CHP'nin genel sekreterliğini yapmış olan ve dahi “Rockefeller Ailesi ile bağlantılı” Kasım Gülek'in cenaze namazını 1996'da Paralel'in Kâinat İmamı kıldırmıştı.

*

Gülek'in baldızı Aylin Devrimel Radomisli, Locaefendi'yi 1992'de ABD'de Morton Abromowitz'le tanıştıran isimdir. Ayşe Kulin'in “Adı Aylin” adlı belgesel romanında hayatı resmedilen Aylin Radomisli, ABD Ordusu'nda albaylık yaparken, “Baba George Bush” tarafından Beyaz Saray'da kabul edilmişti.

Kulin'in kitabında, 1980'li yılların ilk yarısında New York'taki bir yılbaşı partisinde Aylin'in “rahibe” kıyafetiyle yer aldığı da anlatılıyor. Yılbaşı balosunda, Aylin'in yakın dostları arasındaki genç bir adamın, Gülek'in baldızına “papaz” kıyafetiyle kavalyelik yaptığından yine aynı kitapta söz ediliyor…

Bu genç kim mi? Mister R. Koch'un oğlu, Ömer Koch!

*

Çok uzun yıllar önce, Kasım Gülek'in “Nişanlısı Nilüfer Devrimel Gülek'i Leyla Umar'la tanıştırdığını…

Üçünün birlikte Kasım Bey'in yakın dostu Patrik Athenegoras'a gittiklerini…

Gelin ile güveyin, Patrikhane'de takdis edildiğini…” nereden öğrenmiştik, sahi?

El Cevap: Leyla Umar'ın Vatan gazetesindeki 26 Temmuz 2009 tarihli köşe yazısından!
#Dinlerarası Diyalog
#Rockefeller Ailesi
#Kasım Gülek
#James Bond
9 yıl önce
Sıfır, Sıfır, Yedi!
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu