|
Biz nelerle uğraşırken
Yazınızı yazmanızın, yorumunuzu yapmanızın bir kıymet-i harbiyesi var mı?

Hayat sizin bu çabalarınızı neyle karşılıyor?

Cebinden parasını ödeyip gazetesini alıp okuyanla yüz kırk harfle dünyalar deviren twitter kullanıcısı aynı etkiye mi sahip? Hangisininki derinlikli hangisininki kalıcı?

Günümüz sosyal medyanın büyük kocaman şaşaasına odaklamış durumda ama gerçekte de böyle mi?

Köpükleri ata ata, gerçek twitter kullanıcısı sayısına inince durumun “satıldığı” gibi olmadığı anlaşılıyor aslında.

Daha geriye gidince twitter facebook'un popüler iletişim araçları olmanın dışında asıl ünlerini önce Arap Baharı'yla edindiklerini fark edip düşünüyor insan.

Hayat şaşırtmaya devam ediyor.

ABD'de bir hukuk firması Batı standartları için Paralel Yapı'nın ABD'deki çalışmalarına yönelik yenilir yutulur olmayan hukuksuzluklar yapıldığını iddia ediyor öğleden sonra. Özellikle ekonomik alanda usulsüz uygulamalarından örnekler veriyor.

Birkaç saat sonra aynı yapıyla ilgili Türkiye'den bir haber düşüyor son dakika olarak; Başsavcılık geçtiğimiz aylarda inceleme altına aldığı Koza-İpek Holding'e kayyum atanmasına karar veriyor.

Bu kararın yankısı ve yargısı çoktan veriliyor sosyal medya ve medyada.

Ülke ve bölge gündeminde kendilerine verilen küçümsenmeyecek role, büyük desteğe rağmen ayrılıkçı terörün uğradığı kayıplar büyümeye devam ediyor.

Türkiye ve sınırları konusundaki kargaşada katalizör olmayı seçmeleri bu tercihin sonuçlarıyla yüzleşmelerini de kesinleştiriyor doğal olarak.

Hızla geriye itilecekleri bir süreç gelişiyor.

Suriye'yi legolardan ibaret bir oyuncak gibi elinde evirip çevirenlerin numaralarına bakıyorlar kuzeyden bir parça da bize düşer mi diye.

Düşecek mi düşmeyecek mi göreceğiz.

Nüfusunun yüzde doksanı ağırlıkla Arap ve bir miktar Türkmen'den oluşan Cerablus'u Kürt ganimeti olarak düşleyenlerin Fırat'ın batısıyla imtihanı nasıl sonuçlanacak hep birlikte seyredeceğiz.

Bütün bunlardan bağımsız onların taraftarları da yeri göğü birbirine katıyor sosyal medyada.

Işid Ankara'da bombayla katliam yaparken Rusya fiilen el koyduğu Suriye'den sonra operasyonlar için Irak'la anlaşıyor.

Şehir Üniversitesi'ne Ali Atıf Bir rektör atanırken Akdeniz'e kim bilir hangi ülkenin daha donanması sokuluyor…


Mevsim dönecek, yapraklar dökülmeye devam edecek, yağmurlar yağacak, akıllı telefon ve bilgisayarların saatleri kendi kendini imha edecek ama mekanik olanlar yoluna devam edecek.

Bizi her gün yeniden şaşırtmaya devam edecek bu hayat ve hele bu ülke.

“Yapmayacaklar” dedikleri seçimlere işte sadece 4 gün kalacak.

Sonra seçim günü oy kullanılırken neler neler söylenecek.

Sonra çıkan sonuca göre tavır alınacak; tek parti iktidarı çıkarsa kıyametler koparılacak sosyal medyada.

Koalisyon çıkarsa ancak seçimler dürüst, hilesiz, adaletle yapılmış sayılacak.

Belki kırk beş milyon insan oy kullanmış olacak; ama gerçek kullanıcısı dört beş milyonu geçmeyen twitterda her dakika yeni bir devrim yapılacak kalan kırk milyonun hiç hissetmediği, duymadığı, umursamadığı…

“Kör ölür badem gözlü olur” derler ya; Çetin Altan'ın ardından yazılmış koflukta birbiriyle yarışan övgü yazıları bunu doğruluyor sadece ama böyle uğurlanınca hak etmeyen hiçbir kör badem gözlü olmuyor.

Dün kendilerini hapislere yollamakla/yollamaya çalışmakla suçladıkları Paralel Yapı'yla can ciğer kuzu sarması olanların konjonktürel tutum ve sözlerinin hükmünün olmadığı gibi.

Uyduruk deyim öyle diye “Salı sallanmıyor” meselâ.

Hayat bildiği gibi akıyor; bilimkurgu filmlerdeki gibi değil yalın çıplak genelde acımasız ve soğuk nadiren de sıcak ve şefkatli gerçeklerin dinamiğiyle…
#twitter
#bilimkurgu
#Çetin Altan
9 yıl önce
Biz nelerle uğraşırken
İsimler
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit