|
Zor dönemeç

Galatasaray, Gençlerbirliği maçı öncesi gergin bir hafta geçirdi.

Kaybedilen puanlar, pozisyon üretmekteki yetersizlik ve tartışmalı oyuncu değişiklikleriyle bu gerginlik Tudor imzası taşıyordu.

Zor bir hafta geçiren Galatasaray'ın Gençlerbirliği karşısındaki performansı merak konusuydu.

Maça da gergin başlayan Galatasaray ilk dakikalarda Mariano ile gol sevincini erken yaşadı. Golün ardından Gençlerbirliği oyunda dengeyi kurabilmek adına çaba gösterse de eline geçen fırsatları değerlendiremedi.

İstediği oyunu sergileyemeyen Galatasaray ilk yarının sonlarında Gençlerbirliği’nin oyuncu değişikliği nedeniyle yaşadığı konsantrasyon kaybını fırsata çevirdi. Maicon’un bu golü takımına rahat bir nefes aldırdı.

İkinci yarıya seyirci desteğinin ve skor üstünlüğünün rahatlığıyla başlayan Galatasaray, suskun golcüsü Gomis'le 3. golü buldu.

Art arda gelen goller Gençlerbirliği’nin savunma gücünü kırdı ve fark 5’e taşındı. Bu skor Galatasaray oyuncularının yüksek performanslarından çok, Gençlerbirliği’nin etkisiz bir futbol oynamasından kaynaklandı.

Galatasaray maç boyunca sağ kanadını Mariano ile etkili kullandı, Rodrigues son hamlelerde aceleci davranmasa fark daha da artabilirdi.

Tudor yaptığı oyuncu değişiklikleriyle önümüzdeki hafta oynanacak Başakşehir maçının hazırlığını şimdiden yapar gibiydi.

Önümüzdeki maçlarda sergileyeceği performansa bağlı olarak Galatasaray'da kalıcılığının tartışılacağı bir döneme girecek gibi.

Gençlerbirliği maçıyla başlayan, Başakşehir, Alanya ve Beşiktaş maçlarıyla devam eden zorlu bir süreç var. Teknik adam bu süreçte vereceği kararlarla hem kendi, hem takımın kaderini tayin edecek.

Büyük takımın mı yoksa küçük bir takımın mı hocası?

Fikstür avantajıyla köpüren başarı daha ne kadar devam eder? Ligin devamında bu soruya cevap bulacağımızı düşünüyorum.

#Gençlerbirliği
#Galatasaray
6 yıl önce
Zor dönemeç
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi