|

Kanser hastaları ve hasta yakınları için özel seans

Asya Pasifik Kanser Önleme Organizasyonu tarafından 3-7 Nisan tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek kongrede kanser hastaları ve hasta yakınları için özel seanslar gerçekleştirilecek.

00:00 - 4/04/2010 Pazar
Güncelleme: 21:24 - 3/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Kanser hastaları ve hasta yakınları için özel sean
Kanser hastaları ve hasta yakınları için özel sean

Dünyanın önemli kanser önleme organizasyonlarından Asya Pasifik Kanser Önleme Organizasyonu APOCP, iki senede bir düzenlediği kongrede, üç bine yakın önemli kanser doktorunu bir araya getiriyor. Bu yıl, 3-7 Nisan tarihlerinde, İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek kongre içinde, kanser hastaları ve hasta yakınları için de özel seans düzenlenecek. APOCP Kanser Kongresinde; 'Kanserle Yaşamak' ve 'Kansere Karşı El Ele' isimli oturumlar halka açık gerçekleştirilecek. Oturumda kanser hastaları ve yakınları bilgilendirilecek, soruları yanıtlanacak. Konuyla ilgili doktorların yapacağı bilgilendirmenin yanı sıra Okay Karacan, Nevval Sevindi, Ahmet Çakar, Ahmet Mete Işıkara gibi farklı sektörlerden tanımış isimler; kanser ve kanserle savaş hakkında deneyimlerini paylaşacak.


IŞIKARA, KANSER VE DEPREMİ ANLATACAK

Oturumlar, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın Topkapı Salonu'nda gerçekleşecek. Bugün 11.00 – 13.00 saatlerinde yapılacak Kanserle Yaşamak adlı oturumda Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. A. Murat Tuncer ve Kansere Karşı El Ele Platformu Başkanı Sarper Diler açılış konuşmalarını yapacak. Oturumda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Yavuz Dizdar 'Kanser ve Beslenme', Has Hukukçular Derneği'nden H. Hüseyin Bal 'Hukukçu Gözüyle Kanserle Yaşamak', gazeteci yazar Nevval Sevindi 'Çözümün Bir Parçası Olarak Hasta Olmak', Mavi Melekler'den Mükerrem Arın '26 Yıllık Aşk', TRT spor spikerlerinden Okay Karacan 'Kanser ve Spor Camiası' ve İstanbul Kanser Hastaları ve Yakınları Derneği'nden Muhsin Özbek 'Kanser Manifestosu' başlıklı konuşmaları yapacak. Yarın ise (5 Nisan Pazartesi) 17.30 – 19.00 saatlerindeki Kansere Karşı El Ele isimli oturumun, açılış konuşmasını Kansere Karşı El Ele Platformu Başkanı Sarper Diler gerçekleştirecek. Oturum konuşmacıları ve konuları ise, Hasvak'tan Engin Öztürk 'Kanserle Savaşmak', Prof. Dr. Arif Verimli 'Kanserli Hasta ve Hasta Yakınlarında Travma', Ahmet Çakar ve Serhat Ulueren 'Futbol ve Kanser', Ahmet Mete Işıkara 'Kanser mi? Deprem mi?' olacak.



14 yıl önce