|

Van, Satranç'ta bölge merkezi oluyor

Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Kul, iyi bir potansiyele sahip Van'ın satrançta bölge merkezi olabileceğini söyledi.

Adnan Gül
00:00 - 30/10/2009 Cuma
Güncelleme: 18:26 - 30/10/2009 Cuma
Yeni Şafak
Van, Satranç'ta bölge merkezi oluyor
Van, Satranç'ta bölge merkezi oluyor

Van Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Turnuvası'na katılım beklenin üzerinde olunca, Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Kul, Yönetim Kurulu Üyesi Gülkız Tülay ve Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'da Van'a geldi. Vali Münir Karaloğlu ile yemekte bir araya gelen federasyon yetkilileri, Van'da satranç sporunun gelişmesi için yapacakları çalışmaları anlattılar. Van'ın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Kul, okullarda seçmeli ders olmasına karşın 20 binin üzerinde öğrencinin satranç öğrenmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Satranç sporuna ilginin artması federasyon olarak Van'ı bölge merkezi yapmayı düşündüklerini belirten Kul, "Van'ı satrançta bölge merkezi yaparsak çevresindeki iller olan Bitlis, Hakkari, Ağrı, Muş'ta buradan faydalanır. Bu kentte de çok iyi bir potansiyel ve ilgi var. Federasyon olarak bugünden itibaren bir planlama yaptık. Van'daki satranç hakemlerini, il temsilcisini, antrenörleri ve okullarda satranç derslerine giren öğretmenleri hem Ankara'dan göndereceğimiz ekiple, hem de Mersin'deki tesislerimizde eğitim vermek istiyoruz. Federasyonumuzun temel hedeflerinden bir tanesi de ulusal ve uluslar arası yarışmaları farklı illerde yaptırmak. Van'da satranç sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için federasyon olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu'da Satranç Federasyonu Başkanı Murat Kul ve Yönetim Kurulu Üyelerine yapacakları desteklerden dolayı teşekkür etti. Karaloğlu, Kul'dan, Van'da ulusal ve uluslar arası bir yarışmanın yapılmasını isteyerek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Sıcak bir ortamda geçen yemek sonrası Federasyon Başkan Yardımcısı Kul, satranç sporunun geliştirilmesi için Cumhuriyet Turnuvası'nı düzenlettiren Vali Münir Karaloğlu'na ve organizasyonda katkısı olan Öz Vanspor Kulübü Başkanı Ramazan Gökdemir'e birer plaket verdi. Vali Karaloğlu ile görüşme sırasında İl Özel İdaresi Spor Kulüp Müdürü Şükrü Uzan'da hazır bulundu.





15 yıl önce