|

Atalay ve Babacan'dan Erzurum'a tam not

Erzurum'da bir gün arayla çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Ali Babacan, önce Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve hizmetlerini yerinde gördü. aldı. Atalay ve Babacan'dan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne tam not verdi.

Yeni Şafak
00:00 - 8/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:54 - 8/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Atalay ve Babacan'dan Erzurum'a tam not
Atalay ve Babacan'dan Erzurum'a tam not

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve hizmetleri, hükümetin en yetkili isimlerinden tam puan aldı. Erzurum'da bir gün arayla çeşitli temas ve incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Ali Babacan, önce Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve hizmetlerine vurgu yaptı, ardından Başkan Küçükler'e övgüler yağdırdı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Erzurum'u her gelişinde biraz daha gelişmiş bulduğunun altını çizerek, 'Her gelişimde şehri mutlaka gezerim, gözlemlerim. Şunu itiraf etmeliyim ki, Erzurum'u her gelişimde biraz daha gelişmiş ve değişmiş buldum' dedi. Atalay'ın ardından Erzurum'da bir dizi incelemede bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlara karşılık tek bir kuruş borcunun dahi bulunmamasını takdir edilmesi gereken bir durum olarak değerlendirdi. Babacan, 'Erzurum'da kaynaklar o kadar verimli kullanılmış ki, onlarca yatırım ve hizmet, üstelik sıfır borç. Ahmet Bey'i tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

'ERZURUM ÇOK CİDDİ BİR GELİŞİM VE DEĞİŞİM YAŞIYOR'

Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum'a yaptığı yatırım ve hizmetlerden dolayı Başkanı Ahmet Küçükler'i ilk tebrik eden Atalay oldu. Erzurum'daki kamu kurum ve kuruluşların yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Atalay, konuşmasında Erzurum'daki gelişim ve değişime dikkat çekti. Her gelişinde Erzurum'u ayrıca gezdiğinin altını çizen Atalay, 'Erzurum'a her gelişimde merak eder gezerim, gözlemlerim. Daha önceki gelişlerimde tespit ettiğim bazı eksiklikler vardı, onların durumu nedir diye merak ettim gezdim. Şehrimizin caddeleri bulvar olmuş, kaldırımlar güzelleşmiş, tarihi mekanlar ortaya çıkmış, kale berraklaşmış, Taşmağazalar Caddesi güzelleşmiş, camilerimiz ortaya çıkmış, çevresindeki yapılar kaldırılmış. Erzurum büyük bir medeniyettir, bakın şimdi görünür hale geliyor. Selçukludan Osmanlıdan gelen Erzurum bugün daha yaşanabilir bir şehir haline geliyor. Bu güzellikleri görünce Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler kardeşimi tebrik ettim, takdir ettim, teşekkür ettim' diye konuştu.

ALİ BABACAN'A BAŞKAN KÜÇÜKLER'DEN BRİFİNG

Büyükşehir Belediyesi'ne övgüler dizen bir diğer isim ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Erzurum temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Babacan'a, yatırım ve çalışmalara ilişkin özet bilgiler aktarıldı. Köprülü kavşaklardan üstgeçitlere, içme suyu arıtma tesisinden katı atık depolama tesisine, et entegre tesislerinden kentsel dönüşüme, kalenin etrafında yapılacak kamulaştırma çalışmalarından sosyal konut üretimine varıncaya kadar Büyükşehir Belediyesi'nin birçok yatırıma imzasını attığını anlatan Başkan Küçükler, atık su arıtma tesisi için de düğmeye bastıklarını söyledi. Şehirde ticari birçok yatırım yaptıklarını, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu ön plana çıkararak Erzurum'a eski cazibesini yeniden kazandırmayı amaçladıklarını belirten Küçükler, 'Erzurum'u hükümetimizin de desteğiyle marka şehir haline getirmeye kararlıyız' dedi. Başkan Küçükler'in verdiği bilgileri dikkatle dinleyen Ali Babacan, bu yatırım ve hizmetlerden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun olmadığını öğrendiğinde çok şaşırdığını söyledi.




12 yıl önce