|

BEM BİRSEN'den görev değişimi

Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM BİRSEN) olağan 2. kongresinde tek listeyle giren İsmail Uysal, uzun süredir bu görevi yürüten Seyfettin Kazanç'tan devraldı.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 29/09/2010 Çarşamba
Güncelleme: 17:51 - 29/09/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
BEM BİRSEN'den görev değişimi
BEM BİRSEN'den görev değişimi

Memur Sen Konfederasyonu'nda göre değişimi yapıldı. Üniversite Caddesi Al'a Park'ta yapılan kongreye Seyitgazi Belediye Başkanı Yalçın Şen, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yörükçü, Bem Birsen Genel Başkan Yardımcıları Recai Karslı ve Medeni Sevinç, Memur Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, Ankara Toç Birsen Şube Başkanı İsmail Tezer, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. 3 yıldır Eskişehir Şube Başkanı ve ondan öncede temsilcilik görevini yürüten Seyfettin Kazanç, görev süresi boyunca kendisinin yanında olan herkese teşekkür ederek helallik istedi. 359 delegenin oyu ile başkanlığa seçilen İsmail Uysal ise, yaptığı konuşmada eski başkan Seyfettin Kazanç' a yaptığı çalışmalardan dolayı teşşekkür ederek, "Özellikle Yerel Yönetimler Hizmet kolunda çalışanların hak ve talepleri konusunda çabalarımız sürüyor. Sivil Toplum örgütlerinin önündeki antidemokratik kısıtlama ve engellerin kaldırılması için sendikamız mücadelesi devam edecektir"dedi.


KUCAKLAYICI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez'de yaptığı konuşmada, sivil oluşumların memuriyet hayatında önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, kendisinin de sendikacılık yaptığını ve sendikacılık yaparken kendinden olmayanları dışlamadıklarını belirtti. Kepez,"Hep kucaklayıcı olduk. Bundan sonra da olamaya devam edeceğiz."dedi. Odunpazarı Belediyesi olarak, çalışanların hak ve hukuklarını gözetmeye çalıştıklarını belirten Kepez, Sosyal denge sözleşmesine de değinerek, "Belediye olarak konunun üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda bizden daha cesur çıkan Seyitgazi Belediye Başkanı Sayın Yalçın Şen Bey'i tebrik ediyoruz" şekinde konuştu.

"İlk sosyal denge sözleşmesini imzalayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Sosyal haklara ilk önem veren de 1994 yılında İstanbul Belediye Başkanlığı yapmış olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Sevinç, şu anda Türkiye çapındaki 3500 belediyeden 400 ile sosyal denge sözleşmesini imzaladıklarını belitti. Son olarak referanduma da değinen Sevinç, "Bu millet 28 Şubat'ın rovanşını 12 Eylül'de almıştır. Biz hak ararken hiçbir zaman güçlülerin yanında değil, haklıların yanında yer aldık. Ergenekonculardan değil, milletten yana tavır koyduk" şeklinde konuştu.

14 yıl önce