|

Beş yıldızlı sera

Aliağa Belediyesi park bahçe ünitesi sera ve fidanlık alanı yeni yerine taşındı. Sera ve fidanlık alanı içerik düzen, makine-teçhizat ve donanım olarak Ege Bölgesi'nin en büyük serası

Kenan Tokgöz
00:00 - 17/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 17/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Beş yıldızlı sera
Beş yıldızlı sera

Aliağa Belediyesi Park Bahçe Ünitesi ve Serası yeni yerinde hizmete girdi. Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa Belediyesinin yeni Park Bahçe Ünitesi, sera ve fidanlık alanının içerik düzen, makine-teçhizat ve donanım olarak Ege Bölgesi'nin en büyük serası olduğunu ifade etti. Aliağa kent merkezindeki zeytinli park içinde 750 metrekarelik küçük alanda kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışan Aliağa Belediyesi Park Bahçe Ünitesi Sera ve Fidanlık alanı, Belediye şehir stadyumu yanındaki 10 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen yeni yerine taşındı. Başkan Tansu Kaya, yeni ünitenin Aliağalılar'a gezinti alanı olarak da hizmet vereceğini belirtti. Sera ve fidanlık alanının ilçenin ihtiyaç duyduğu her türlü bitki çeşidini karşılayacağına dikkat çeken Başkan Kaya, "Halkımızın ve belediyemizin hizmetine sunulan bu alan içerisinde, gelişen ve ileride TÜİK (Türkiye İstatistik Enstitüsü) öngörülerine göre nüfusu 300 binlere ulaşması düşünülen Aliağamız'ın park bahçe ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü donanım ve teçhizat mevcut. Yeni tesiste doğalgaz hattı da mevcut" diye konuştu.

Bahçe Ünitesi sera ve Fidanlık alanının etrafının rüzgar perdesi amaçlı olarak muhtelif ağaçlarla çevrildiğini söyleyen Başkan Kaya, Aliağa Belediye Stadyumu ile yan yana olan Seraya bakan rakip takım tribünlerinin de bitkisel motiflerle işlenerek sera alanına kazandırıldığını belirtti. Başkan Kaya, yaklaşık 40 dönüm alan üzerinde rekreasyon amaçlı botanik bahçesi ve halkın kullanımına açık olabilecek hobi bahçeleri oluşturmayı amaçladıklarını ve bu alanları da Aliağa Belediyesi Park Bahçe Ünitesi sera ve Fidanlık alanına dahil etmeyi planladıklarını ifade etti.

17 yıl önce