|

Darıca Festivali'ne ilgi artıyor

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali'nin birlik ve beraberlik duygusunu artırdığını ifade etti. Karabacak, "Festivale ilgi her geçen yıl artıyor." dedi

Ekrem Meral
00:00 - 16/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 18:12 - 16/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Darıca Festivali'ne ilgi artıyor
Darıca Festivali'ne ilgi artıyor

Darıca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali'nin dördüncüsü değişik etkinlikler ile start aldı. 25 derneğin kendi yöresel kültürlerini sunacağı festival 11 Temmuz 2010 Pazar akşamı son bulacak.Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık Mehteran Takımı'nın verdiği konserin ardından kortej eşliğinde Cevher Dudayev Parkı'na geldi. AK Parti Milletvekili Mahmut Dede, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Demir , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun , Belediye Başkan Yardımcıları ,Darıca Meclis Üyeleri ,Dernek Başkan ve Yöneticileri, Darıca Belediyesi Birim Müdürleri , muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yürüyüşe katılırken yol boyunca Darıca halkı sevgi gösterileriyle yürüyüşe renk kattı. Şölenin yapılacağı alana alkışlar eşliğinde gelen Mehteran Takımı ve coşkulu kalabalık yaz aylarında değişik tekne turlarının yapılacağı iskelenin açılışını yaptı.


EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET VERİLDİ


Festivalin ilk gecesinde Bolulular Derneği sahne aldı. Gecede yöresel sanatçıların yanı sıra, Bolu'ya ait halk oyunları izleyenlere keyifli saatler yaşatırken, sinevizyon gösterisi ile de Bolu'nun tanıtımı yapıldı. Dernek yönetimi tarafından gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdimi yapılırken Bolu'ya büyük hizmetler sunan rahmetli İzzet Baysal adına geceye katılan yeğeni Ahmet Baysal büyük ilgi gördü. Gecede Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ta kısa bir açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali'nin her geçen yıl bir öncekinden daha güzel geçmesi adına seferber olduklarının altını çizen Başkan Karabacak ilçede yaşayan insanlar arasında birlik ve beraberlik duygularının artmasına büyük katkı sağladığına inandığı şölene ilginin her geçen yıl arttığını ifade etti.




14 yıl önce