|

Darıca'dan Balkanlar'a Gönül Köprüsü

Darıca Belediyesi ile geçtiğimiz mayıs ayında kardeş şehir olan Bulgaristan'ın Koşukavak Belediyesi'nden 45 kişilik grup ilçeye geldi. Grup ilçede çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu.

Ekrem Meral
00:00 - 28/09/2010 Salı
Güncelleme: 12:58 - 28/09/2010 Salı
Yeni Şafak
Darıca'dan Balkanlar'a Gönül Köprüsü
Darıca'dan Balkanlar'a Gönül Köprüsü

Bulgaristan'ın Koşukavak Belediyesi'nden 45 kişilik grup, Darıca Belediyesi'nin daveti üzerine üç günlük ziyaret için Darıca'ya geldiler. Koşukavak Belediye Başkanı Sabihan Kerim Mehmet'in programı dolayısıyla daha sonra katılacağı programa Koşukavak Belediye Meclis Başkanı Metin Mehmetali Sali, Başkan Yardımcıları Abidin Mehmet, Myumyune Kasim, Yosifnedkov Vasilev, meclis üyeleri ile muhtarlardan oluşan 45 kişilik heyet katıldı. Heyeti Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ile muhtarlar Cumhuriyet Meydanı'nda çiçeklerle karşıladılar. Koşukavak Belediye Meclis Başkanı Metin Mehmetali Sali ve başkan yardımcılarını bir süre makamında ağırlayan Başkan Karabacak daha sonra Darıca Belediyesi Meclis Salonu'ndaki programa eşlik etti. Başkan Şükrü Karabacak meclis salonunda yaptığı konuşmada Koşukavak'tan gelen misafirlerini Darıca'da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyleyerek bir süre önce Koşukavak Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzaladıklarını bu çerçevede Koşukavak'ı ziyaret ettiklerini hatırlattı.


SINIRLARI GÖNÜL BAĞLARIYLA KALDIRDIK

Başkan Karabacak, "Sizlerle yüzyıllara dayanan tarihi ve kültürel bağlarımız var. Aramızda sadece bir sınır var ama onu da gönül bağlarıyla ile ortadan kaldırdık. Sizlerle kardeş şehir olmaktan çok mutlu olduk. Çoğunlukla Türklerin yaşadığı ve ecdadımızın bir çok eserinin bulunduğu Koşukavak Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü imzalayarak bundan sonraki süreçte kültür, sanat, eğitim, sosyal etkinlikler, kentleşme, çevre, sağlık ve turizm alanlarında işbirliğini geliştirmek için çaba sarfedeceğiz. Aynı zamanda tarihi varlıkların ve kültürel mirasın korunması ve restorasyonu gibi konularda Koşukavak Belediyemize destek olacağız. Koşukavak'ta gördüğümüz misafirperverliğin daha iyisini sizlere göstermek için çalışacağız. İnanıyorum ki bu ziyaret her iki taraf için de son derece faydalı olacaktır. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.


MEHTERAN TAKIMI İZLENDİ


Koşukavak Belediye Başkan Yardımcısı Abidin Mehmet ise, Belediye Başkanı Sabiha Kerim Mehmet'in önemli bir toplantıya katılması nedeniyle aralarında olamadığını ancak akşam saatlerinde geleceğini belirtti.Abidin Mehmet, kendisinin sevgi ve selamlarını getirdiğini ifade edip kardeş şehir Darıca'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve üç günlük süre içinde çok iyi zaman geçireceklerine olan inancını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Meclis Salonu'nda Darıca'yı tanıtan sinevizyon gösterimi yapılırken misafirlere sunulan yiyecek içecek ikramından sonra belediye binası önünde Gebze Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ilgiyle izlendi. Koşukavak'tan gelen konuklar Darıca'da kalacakları 3 gün boyunca ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edecek ve değişik konularla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklar.


14 yıl önce