|

Duruer: Mardin turizm şehri olacak

Mardin Valisi Hasan Duruer, Turizm Seyahat Acenteleri Birliği temsilcilerine Mardin'in tarihi, kültürü ve turizmi hakkında bilgi verdi. Vali Duruer, "Mardin bir turizm şehri olacak" şeklinde konuştu.

Mehmet Atay
00:00 - 31/03/2010 Çarşamba
Güncelleme: 18:18 - 31/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Duruer: Mardin turizm şehri olacak
Duruer: Mardin turizm şehri olacak

Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) temsilcileri Mardin'de toplantı düzenledi. Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşmalardan önce Mardin'i tanıtıcı sinevizyon gösterisi yapıldı. Turizm Seyahat Acenteleri Birliği temsilcilerine Mardin'in tarihi, kültürü ve turizmi hakkında bilgi veren Mardin Valisi Hasan Duruer, "Mardin bir turizm şehri olacak, kültür sanat şehri olacak ve kongre merkezi olacak diyoruz. Spor salonların bölge çapında, Türkiye çapında, Uluslararası çapta yarışmaların yapıldığı bir yer haline getirmeyi istiyoruz. Aynı zamanda UNUSCO'nun tarihi miras listesinde olmasını istiyoruz. Avrupa Kültür başşehri olmasını arzu ediyoruz" dedi. 2023 yılı için Mardin'e çizilen vizyonla ilgili yapılan etkinlikleri katılımcılara anlatan Vali Duruer, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı ilk defa Mardin'de ağırladıklarını belirtti. Duruer, "Geçen sene içine Suriye'yi dahil ettiğimiz Sinemardin sinema festivalini yaptık, bu sene yine Suriye'yi dahil edeceğiz arkasında Irak ve İran'ın da içinde olduğu programlar yapılacak. Yine mart ayı içerisinde 20 tanesi Türkiye'den 10 tanesi yurt dışından toplam 30 tane dünya çapında Ressamları burada ağırladık. Öğrenci ve öğretmenlerin burada kurs alma şansı oldu ve yapılan eserlerin tamamı da Mardin'de kalacak." diye konuştu.


'ŞEHRİ YENİDEN KİMLİĞİNE KAVUŞTURUYORUZ'

Kimliğini muhafaza etmiş ender şehirlerden olan Mardin'in mimari miras açısından da dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Vali Duruer, “Turizm konusunda tarihi dönüşüm adı altında şehri yeniden kimliğine kavuşturuyoruz. Gözünüzü rahatsız eden her şeyi kaldırıyoruz. Tarihi şehir kendi kimliğine kavuştuğu zaman dünyanın en güzel şehri olacak. Midyat'ı da eski görünümüne kavuşturmak için sokaklarında derz çalışmalarını başlattık, daha sonra beton yapıları kaldıracağız. Midyat'taki çalışmaların nisan ayı sonunda bitmesini hedefliyoruz. Mardin'deki derz çalışmaları bir yıl içinde tamamı bitecek. Geceleyin insanlar sokakları çok rahatlıkla gezdiği, o gizemli, büyülü havayı hissedecek. Şehrin tamamının lazer taramasını yapıyoruz ve yılsonuna kadar tamamlayacağız. Yılsonunda internete girdiğiniz zaman şehri üçboyutlu bir şekilde gezme fırsatına sahip olacaksınız. Bizim amacımız tarihi şehri yeniden canlandırmak. Tarihi şehri canlandırırken de eski binalara birer fonksiyon vermek amacındayız” şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra Vali Hasan Duruer katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.




14 yıl önce