|

Duruer: Suç eğitimle önlenecek

Eğitim Yoluyla Suçun Azaltılması ve Suçun Önlenmesi Projesi semineri gerçekleştirildi. Suçun eğitimle önleneceğini belirten Mardin Valisi Hasan Duruer, ilde eğitimle ilgili sorunların olduğunu, 24 bin kız çocuğunun hala liseye gidemediğini ifade etti.

Mehmet Atay
00:00 - 13/03/2010 Cumartesi
Güncelleme: 16:35 - 13/03/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Duruer: Suç eğitimle önlenecek
Duruer: Suç eğitimle önlenecek

Mardin'de Eğitim Yoluyla Suçun Azaltılması ve Suçun Önlenmesi Projesi semineri 23 ilin il milli eğitim müdürlerinin katılımıyla yapıldı. Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, Mardin Valisi Hasan Duruer, Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk'ün yanı sıra İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığından Hâkim Figen Benek, Dicle Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç.Dr. Mazhar Bağlı, HEGEM Başkanı Adem Solak ve 23 ilin İl Milli Eğitim Müdürleri, İl Planlama Müdürleri, Denetim Serbestlik Şube Müdürleri, İl Emniyet Çocuk Şube Müdürleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürleri ve Mardin Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlköğretim Müfettişleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Her geçen gün suça bulaşanların arttığını ve bunun önlenmesinin temelinde eğitimin yattığını belirten Vali Hasan Duruer, suçların önlenmesinin temelinde eğitimin yattığını ifade etti. Mardin'de eğitim konusunda bazı problemlerin olduğunu belirten Duruer, "Ortaöğretimlerde okullaşmadaki problemlerimiz ciddi boyutlarda. Şuan 24 bin kız çocuğumuz maalesef liseye gidemiyor. Eğitimle çocuk sayısı arasında ters bir orantı var. Tabiki ülkenin normalde kalkınabilmesi için çocuk sayısının belirli bir seviyede olması gerekir. Bugün batıda gördüğümüz ekonomik krizlerin en büyük sebeplerden bir tanesi üretecek insan olmamasıdır. Mardin'de 18 yaşın altındaki nüfusu yüzde 50, 30 yaşın altındaki nüfusu yüzde 65'tir. Bu genç nüfusu etkin, başarılı kılmak ve suça eğilimlerini önlemek için eğitmek gerekir. Eğitimdeki problemlerin çözümünde en başta biz idarecilere, Milli Eğitim Müdürlerine, Okul Müdürlerine ve öğretmenlere görev düşüyor “ dedi.


MARDİN AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ OLACAK

Mardin çok kadim medeniyetlere beşiklik yapmış bir yer olduğunu için burayı kültür ve sanat merkezi yapmak konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Vali Duruer sözlerine söyle devam etti: “ Bu çalışmalarla çocukları kültür ve sanata yönlendirmek istiyoruz. Her çocuk kendini ifade edecek alanlara yönelirse, inanıyorum ki şiddetten, suçtan kendisini uzaklaştırmış olacaktır. Mardin, kimliğini muhafaza eden ender yerlerden bir tanesidir. Burası bir tarih, bir butik şehridir. Türkiye'de belki bundan 50 yıl önce şehirlerin tamamı kimliklerini muhafaza ediyorlardı. Dünyanın en güzel şehri İstanbul'u Edirne'yi, Bursa'yı kimliklerinden arındırdık ve betonların hâkimiyetine soktuk. Mardin böyle bir şansa sahip ki burada sonradan yapılan evleri kaldırıyoruz. Bunu kaldırdığımız zaman sadece Türkiye'nin değil Dünyanın en güzel şehirlerden bir tanesi olacaktır. Birde bu şehre bir vizyon çizdik, Ülkemizin kuruluşun 100. Yılı olan 2023'te Mardin'in Avrupa Kültür Başkenti olmasını ve yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarından sonra UNESCO'nun Kültür miras listesinde olmasını hedefliyoruz”



14 yıl önce