|

Elmas: Üniversiteler özgürlüğün merkezi

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, görevi Prof. Dr. Mehmet Durman'dan devraldı. Üniversitelerin özgürlüğün merkezi ve teminatı olan kuruluşlar olduğuna dikkati çeken Elmas, Sakarya Üniversitesi'nin bu alanda atılacak her adımın destekçisi olacağını dile getirdi

Cihan
00:00 - 30/11/2010 Salı
Güncelleme: 18:24 - 30/11/2010 Salı
Yeni Şafak
Elmas: Üniversiteler özgürlüğün merkezi
Elmas: Üniversiteler özgürlüğün merkezi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, görevi Prof. Dr. Mehmet Durman'dan devraldı. Elmas, bütün enerjilerini bilimsel çalışmalara, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine harcayacaklarını söyledi.

Rektörlük devir teslim töreni SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Protokol üyeleri, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı törende konuşan Prof. Dr. Durman, görev süresince çok yoğun çalıştıklarını, çok güzel işler yaptıklarını belirtti. Rektörlük görevi süresince iki anı unutamayacağını kaydeden Durman; "Büyük mutluluk duyduğum iki anı her halde unutamayacağım. Bunlardan biri 2002 yılından itibaren üzerinde çalıştığımız Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü aldığımızda yaşadığımız mutluluktur. Bu ödül bütün akademik ve idari personelin özverili çalışmalarıyla elde ettiği dünyada örnek olan bir ödüldü, o anı hiç unutmayacağım. Bir de bu anı hiç unutmayacağım. Çünkü başlanılan yollar bir yerde sona eriyor. Bu görevde de çok güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Sonuçta her yolun bir sonu var ve bu sonun nasıl olduğu önemli. Geldiğim bugün itibariyle büyük bir mutluluk ve huzurla görevimden ayrılıyorum. Dolayısıyla bu anı unutmam mümkün değil." dedi.


"ÜNİVERSİTELER ÖZGÜRLÜĞÜN MERKEZİ"

Rektörlük görevini devralan Elmas, sekiz yıl birlikte görev yaptığı rektör Durman'dan bugün bayrağı devir almanın onur ve sorumluluğunu yaşadığını söyledi. Üniversitenin ilin, bölgenin ve ülkenin sorunlarını çözmedeki duyarlılığını arttırarak devam ettireceğini belirten Elmas; 'Bu konularda ilgili kuruluşlarla ortak projeler hazırlayıp çözümler üretmek, Teknopark'ı daha etkin hale getirerek üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, organize sanayi bölgeleri ve KOBİ firmaları ile işbirliğini arttırmaya yönelik 'Sakarya Üniversitesi Bilgi Transfer Ofisi'nin hayata geçirilmesi ile ARGE çalışmaları ve topluma hizmet sağlamak öncelikli hizmetlerimiz arasında yer alıyor.' diye konuştu. Üniversitenin Yükseköğretim alanında yaptığı ataklarla, son yıllarda ülkenin önde gelen yenilikçi eğitim kurumlarından birisi haline geldiğini vurgulayan Elmas, üniversitenin bu alandaki liderlik rolünü geliştirerek sürdürmesinin herkesin ortak beklentisi olduğunu ifade etti.


BİLİMSEL ÇALIŞMALARA TAM DESTEK

Üniversitelerin özgürlüğün merkezi ve teminatı olan kuruluşlar olduğuna dikkati çeken Elmas, Sakarya Üniversitesi'nin bu alanda atılacak her adımın destekçisi olacağını dile getirdi. Özellikle bilimsel araştırma yapma, yayma, öğretme ve toplumla paylaşma konularında her türlü baskının dışında tutmayı amaçladıklarını söyleyen Elmas, şöyle konuştu. " Üniversitemizin boşa harcayacak hiçbir enerjisi yoktur. Bu kapsamda adım atacak her akademisyenin hizmetkarı olacağız.' Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a cüppesini, Prof. Dr. Mehmet Durman giydirdi.. Elmas, rektörlük süresince üniversiteye yaptığı katkılarından dolayı Durman'a plaket verdi.

13 yıl önce