|

Ertürk'ten Didim'e iki müjde

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk bir türlü çözüme kavuşturulamayan Didim-Akbük yoluyla ilgili olarak Ankara' da tura çıkacaklarını söyledi. Ertürk, Maki ve Fundalık arazilerinin tarım arazisine dönüştürülmesiyle ilgili olarak da çalışmalar yapıldığını kaydetti.

İha
00:00 - 23/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:30 - 23/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Ertürk'ten Didim'e iki müjde
Ertürk'ten Didim'e iki müjde

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk yaptığı açıklama ile Didim'e iki önemli müjde verdi. AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ilk olarak yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan Didim-Akbük yoluyla ilgili olarak Ankara' da tura çıkacaklarını söyledi. Bilindiği üzere Didim'den Bodrum, Milas havayoluna ulaşılması açısından önem arz eden Akbük yoluyla ilgili sorunlar bir türlü bitirilememişti.

Yolun ilk önce resmiyet kazanması için çalışmalar başlatılmış fakat yolun hangi kuruma ait olduğu tartışmaları da gündeme gelmişti. Konuyla ilgili olarak başta Aydın Valisi Mustafa Malay dahil olmak üzere birçok kamu kuruluşuna sorunun çözümü için başvurular yapılsa da Turizm Kenti hüviyetini alan Didim'de 12 kilometrelik yolun tamamlamasına ilişkin hiçbir çalışma başlatılamamıştı.

Özelikle yolu kullanan sürücüler yolun bozuk olması dolayısıyla kaza ihtimalinin yüksek olduğu yolun son durumuyla ilgili olarak bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk "Söke Milas havaalanı üzerinde bulunan ve Didim'den de buraya gidecek yolcular için bu yolun önemini biliyoruz. Şu an bu yol karayolları tarafından yol ağına alınmamış. Talep edilmiş fakat ilçenin çıkışı itibariyle 2 yol var diye iptal edilmiş. Bu konuyla ilgili olarak 3 vekil arkadaşlarımızla Ankara'da gerekli görüşmeleri yapacağız. "dedi.


FUNDALIK VE MAKİLİK ALANLAR TARIMA AÇILACAK

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ayrıca turizmin dışında ilçenin bir tarım kenti olduğunu da söylerken Tarım komisyonunda görüşülen Maki ve Fundalık arazilerinin tarım arazisine dönüştürülmesiyle ilgili olarak da çalışmaların yapıldığını bu maddenin kabul edilmesi neticesinde Didim'de bu tür alanlara Zeytin fidanını dikilebileceğini belirterek "Zeytin desteklemeleri sürüyor. Didim'de binlerce dönüm araziye zeytinlikler dikildi. Şimdi bir yasal düzenleme başlattık. Fundalık ve makilik yerlerin tarım arazisi açılmasına yönelik. Bu yasa gerekli düzenlemeleri aldığında Didim'de yine binlerce alana Zeytin dikilmesi olanağı doğacak. Çünkü Didim sınırları içerisinde böyle araziler bulunmakta" şeklinde konuştu.


16 yıl önce