|

Kapıköy-Razi kapısı Van'a hayat verir

Ak Parti Van Milletvekili Türkmenoğlu Türkiye ve İran arasında uzun süren görüşmeler sonrası Kapıköy Sınır Kapısı'nın kara taşımacılığına açılması ile ilgili çalışmaları anlattı. Türkmenoğlu, “Kapıköy-Razi sınır kapısının açılması Van için dönüm noktası olacaktır.”

Adnan Gül
00:00 - 20/05/2010 Perşembe
Güncelleme: 18:30 - 20/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Kapıköy-Razi kapısı Van'a hayat verir
Kapıköy-Razi kapısı Van'a hayat verir

AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın kara taşımacılığına açılmasının Van için dönüm noktası olacağını söyledi. Ak Parti Van İl Teşkilatının aylık olağan toplantısında konuşan Van Milletvekili ve Sanayi -Ticaret Komisyonu Üyesi Kayhan Türkmenoğlu, Türkiye ve İran arasında uzun süren görüşmeler sonrası Kapıköy Sınır Kapısı'nın kara taşımacılığına açılması ile ilgili çalışmaları anlattı. Türkmenoğlu, sınır kapısının kara taşımacılığına açılmasının ne anlama geldiğini iyi bildiğini belirterek, “2007 yılından sonra Milletvekili olarak, Türkiye ile İran arasındaki sınır kapısının açılması ile ilgili öncelikle Türkiye'de sanayi ve ticaret alanındaki birimlere sınır kapısının önemini ısrarla anlattım ve altyapı çalışmalarına hız verildi. Türkiye kadar sınır kapısının kara taşımacılığına açılması ile ilgili olarak İran tarafı ile de görüş alış verişinde bulunduk. Hükümet düzeyinde ziyaretler gerçekleştirerek, her iki ülke arasında yıllarca konuşulan bir sorun üzerinde yoğun çalışmalarda bulunarak bir noktaya geldik” dedi.


13 BİRİM ARASINDA KOORDİNASYON

Kayhan Türkmenoğlu, Türkiye ile İran arasındaki Kapıköy- Razi Sınır Kapısının kara taşımacılığına açılması ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Türkiye'deki ilgili birimlerin görüşleri ile ilgili çalışmaları her an takip ettiğini, konu ile ilgili 13 birim arasındaki kararın koordinasyonu, iş birliği ve haberleşmesindeki süreci de bizzat takip ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“İç İşleri Bakanlığı'nın koordinesinde başlatılan çalışmada Van Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, MSB Harita Genel Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, MİT arasında süren çalışmaların bir an önce bitmesi amacıyla titiz bir şekilde kurumlar arasında adeta mekik dokuduk. Sonuç itibariyle 'Kararlılık esastır' ilkesinden yola çıkarak 24 yıl süren bir ümidi gerçekleştirmek için çabalıyoruz.”


TÜRKMENOĞLU'NDAN VANLILARA MÜJDE

Şimdiye kadar bu hususla ilgili emeği geçen herkese, gösterdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür ettiğini belirten Türkmenoğlu, “Sınır Kapısının Kara Taşımacılığına Açılması ile ilgili çalışmalar bitirilerek İç İşleri bakanlığımız koordinatörlüğünde tüm ilgili birimler olumlu görüşlerini bildirdi. İlgili kararın Bakanlar Kuruluna sevk edilerek imzaya açıldığını müjdelemek istiyorum. İnşallah kısa bir sürede Bakanlar Kurulu Kararı imzalanarak resmi gazetede yayımlandıktan sonra Van'ın, Bölgenin, ülkemizin özlemi gerçekleşerek Van Kapıköy Sınır Kapımız kara taşımacılığına açılacağı belgelenecektir. Bu kararın şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”






14 yıl önce