|

Kulluk bilinci ömür boyu taşınmalı

Aliağa'da düzenlenen "Kahve Tadında Sohbetler" misafir olan Senai Demirci, dünya üzerindeki bütün bitki ve hayvanların yaratılış amacına göre hayat sürdüğünü, insanın Allah'a kul olduğu bilincini hayat boyu taşıması gerektiğini ifade etti

Melek Çabuk
00:00 - 21/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:28 - 21/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Kulluk bilinci ömür boyu taşınmalı
Kulluk bilinci ömür boyu taşınmalı

Aliağa Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Şair ve Yazar Dr. Senai Demirci "Kahve tadında sohbetler" isimli bir konferans verdi. Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansı izleyen 500 kişi Demirci'nin anlattığı kıssaları iki saat boyunca soluksuz dinledi. İlçeye ilk defa geldiğini vurgulayarak konferansa başlayan Dr. Senai Demirci, Aliağa'da kalıcı dostluklar edindiğini belirtti. İzmir'e yolu düştüğü zamanlarda Aliağayı yol üstü gördüğünü, uçak yolculuklarından ise bacaların tüttüğü bir ilçe olarak tanıdığını anlatan Demirci, "Şimdi Aliağa'nın içini ve insanlarını da biliyorum. Burayı gerçekten herkesin gelip görmesi gerekir. Burada yaşayan insanlarla tanışmak ve dost olmak gerekir. Ben uzaktan görüp bildiğim bir yerde şimdi kalıcı dostluklar edinmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.


KULLUK BİLİNCİ ÖMÜR BOYU TAŞINMALI

Genel olarak İlahiyatçı kimliğiyle tanındığı hatırlatan Demirci, gerçekte Tıp Doktoru olduğunu söyledi. Dr. Senai Demirci, konuşmasında insanın yaradılış gayesinin ne olması gerektiğinden yola çıkarak, dünya üzerindeki bütün bitki ve hayvanların yaratılış amacına göre hayat sürdüğünü, insanın Allah'a kul olduğu bilincini hayat boyu taşıması gerektiğini ifade etti. İnsanları sevmenin ve ihsanda bulunmanın İslam'ın ve imanın şartlarından olduğuna dikkat çeken Senai Demirci, ihsan'ın Allah'ı görür gibi yaşamak olduğunu hatırlattı. İnsanın yaratılmadan önce diğer dünyadaki insanlar tarafından beklenilen bir kişi olmadığına dikkat çeken Dr. Demirci, "Ölen bir kişi arkasında iz bırakarak dünyadan göçer. Ama olmayan bir kişi, hiç kimsenin beklemediği bir kişi kimsenin umurunda değildir. Meseleye bu açıdan baktığımızda insanın ne kadar şerefli bir varlık olarak yaratıldığını görürüz." dedi. Evlilik müessesesinin önemine de değinen Demirci, "Eşler birbirleri için neleri terk ettiğinin farkında olursa o kadar mutlu bir hayat yaşanır." diye konuştu. Konferans sonunda Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Dr. Senai Demirci'ye çiçek taktim ederek teşekkür etti. Dr. Senai Demirci konferansın ardından okuyucularının yoğun ilgisi arasında kitaplarını imzaladı.




16 yıl önce