|

MÜSİAD Aksaray'a başkanlardan destek

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve Eşmekaya Belediye Başkanı Gazi Eşmekaya, MÜSİAD Aksaray şubesinin hazırladığı Tarıma Dayalı İhtisas Besi-Süt Organize Sanayi Bölgesi Projesi'ne destek vereceklerini söylediler.

Mustafa Bilgiç
00:00 - 3/03/2010 Çarşamba
Güncelleme: 16:20 - 3/03/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
MÜSİAD Aksaray'a başkanlardan destek
MÜSİAD Aksaray'a başkanlardan destek

MÜSİAD Aksaray Şubesinin çalışmaları devam eden “Tarıma Dayalı İhtisas Besi-Süt Organize Sanayi Bölgesi” Projesi'ne Eskil ve Eşmekaya Belediye Başkanlarından destek geldi. Aksaray MÜSİAD'a Dost Meclisi konuğu olarak katılan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve Eşmekaya Belediye Başkanı Gazi Eşmekaya kendi bölgelerinde bu konuda belediye olarak çalışma yaptıklarını ifade ederken MÜSİAD'ın çalışmasını yaptığı “Tarıma Dayalı İhtisas Besi-Süt Organize Sanayi Bölgesi” projesinin Aksaray'ın gelişmesi için çok önemli olduğunu söylediler. Eskil ve Eşmekaya belediyeleri olarak hem bölgede hem de kendi belediyelerinde çalışmalara katkı vereceklerini ve tüm imkânları seferber edeceklerini ifade ettiler. Eskil ve bölgesinin tarım ve hayvancılık olarak iyi bir konumda olduğunu söyleyen Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eskil ve Aksaray'ı tarım ve hayvancılık alanında söz sahibi marka bir şehir yapmak için proje üreten her kurumla birlikte çalışabileceklerini dile getirdi.


'AKSARAY HAYVANCILIK İÇİN BÜYÜK POTANSİYEL TAŞIYOR'

Aksaray'ın tarım ve hayvancılıkta marka şehir olabileceğini belirten MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Mehmet Zeki Kalya ise, "Gıda ve Tarım Sektör Kurulu Başkanı Erdem Aracı ve Başkan Yardımcısı Naci Duman'ın çalışmasını yaptığı “Tarıma Dayalı İhtisas Besi-Süt Organize Sanayi Bölgesi” projesi ile Aksaray da tarım ve hayvancılık anlayışının değişeceğini ve AB standartları üzerine çıkacağı hedeflenmektedir." dedi. Aksaray'ın iklim ve tarımsal yapı itibariyle hayvancılık için büyük bir potansiyel taşıdığını ifade eden Sektör Kurulu Başkanı Erdem Aracı da, bu potansiyeli iyi kullanarak ve Aksaraylıları uluslararası pazarlarda rekabet edebilir seviyeye getirmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Potansiyelin kullanılabilmesinin kaliteli ürüne ve maliyetlerin düşürülmesine bağlı olduğunu vurgulayan Aracı, hayvancılık işletmelerinin çevre için bir tehdit oluşturmaması, hayvan refahının sağlanması ve maliyetlerin düşürülmesi maksadıyla tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi hazırlamaya çalıştıklarını ve bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmak istediklerini belirtti.





14 yıl önce