|

Şahin'den muhtarlara maaş müjdesi

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, muhtar maaşları konusunda iyileştirme olacağını ifade etti. Şahin, "Ordu'nun tamamını, tüm köylerimizi kanaviçe yapar gibi ilmek ilmek hizmetlerimizle örüyoruz" dedi.

Murat Yürekli
00:00 - 23/05/2011 Pazartesi
Güncelleme: 17:42 - 23/05/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Şahin'den muhtarlara maaş müjdesi
Şahin'den muhtarlara maaş müjdesi

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, muhtar maaşlarında iyileştirme olacağını açıkladı. Fatsa Atatürk Parkı Kafe Restaurant'ta AK Parti İlçe Teşkilatı'nca düzenlenen toplantıya muhtarlar büyük ilgi gösterdi. Toplantıya Ak Parti Genel Sekereteri Ordu Milletvekili Adayı İdris Naim Şahin, diğer adaylar İhsan Şener ve Mustafa Çaya katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti vizyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi ile beraber Fatsa'daki temsilcileri olarak hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, "Fatsa'mız her geçen gün büyüyen, gelişen ve göç alan bir şehir. Biz de bu büyüyen şehre yetişmeye çalışıyoruz. Bu hizmetleri yaparken muhtarlarımızla da el birliği ile hareket etmeye çalışıyoruz. Biz Fatsa'da şu ana kadar 5 tane muhtar evi yaptık. Bu yaz mevsiminde 3 tane daha muhtar evimiz programdadır" dedi. Daha sonra kürsüye AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Çaya geldi. 6'da 6 hedeflerinde muhtarların katkısının büyük olacağını belirten Çaya, "Bu bağlamda gayretimizin tam olacağını ifade etmek istiyorum" diye konuştu. Milletvekili Çaya'nın ardından konuşan AK Parti milletvekili adayı İhsan Şener, "Bir yol başladığı zaman biteceği süreyi yıllarca dinlerdik. Bir tesis için 3-5 defa açılış merasimleri yapılırdı. Bunları çabuk unutmaya başladık. AK Parti hükümetinde bir hizmet başladığı zaman ne zaman biteceğinin tarihi de verilmeye başlandı. Sadece Karadeniz Sahil Yolu hizmeti başlı başına bir destandır" şeklinde konuştu.


'MUHTAR MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME OLACAK'

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ise, "Ordu'nun tamamını, tüm köylerimizi kanaviçe yapar gibi ilmek ilmek hizmetlerimizle örüyoruz, hem sahilden hem de içeriden işlerin güzelini yapa yapa büyük bir Ordu'yu inşa edeceğiz. 7 yıllık yerel yönetim, 8.5 yıllık merkezi yönetim sorumluluk dönemimizde bu ülkede çok şeyi değiştir. Bu sürede hayatımızda çok şey değişti. Muhtarlarımızın da işleri azaldı. Muhtarlık bir temsil makamıdır. Bir muhtar yeri geldiğinde bir kaymakam gibi, bir vali gibi bir vatandaşın ihtiyacı için seferber olabilmektedir. Muhtarlarımıza olan güvenimiz tamdır ve böyle de devam edecektir. Değişen Ordu fotoğrafında muhtarlarımızın da bir boyası olacak" dedi. Muhtar maaşları konusunda iyileştirme müjdesi de veren AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, şöyle konuştu: "Bizim dönemimizden önce muhtarlar Bağ-Kur primini karşılayamıyordu. Bugün Bağ-Kur 240 TL. Muhtarın 340 TL. Yani 90 TL fazlası. Bu yeterli mi, tabii ki değil. Bize Muhtarlar Federasyonu'nun da gelindi: 'Bağ-Kur primi karşılansın başka bir şey istemiyoruz' dendi. Bu sağlandı hem de fazlasıyla sağlandı. Şimdi Türkiye'nin pastası büyüdü. Bütçe 1'ken 3 oldu. Bu büyüme nasıl oldu biliyor musunuz? Faiz belasından bu ülke kurtuldu. Kısacası söylemek isterim ki, muhtarlarımızın maaşında iyileştirme tekrar olacaktır"




13 yıl önce