|

Savur: İşadamları dünyayı iyi okumalı

Bartın Valisi Bülent Savur, "İşadamları büyük düşünmeli, çağın gerekliliğine ayak uydurabilmeli, dünyayı iyi tanımalı, iyi okumalı ve iyi takip etmelidir. Başarı ayrıntı ve takipte gizlidir." dedi.

Cihan
00:00 - 29/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:25 - 29/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Savur: İşadamları dünyayı iyi okumalı
Savur: İşadamları dünyayı iyi okumalı

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu görevine yeni başlayan Bartın Valisi Bülent Savur'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Cihat Çakır, Adnan Cesur, Mehmet Mescier ve Genel Sekreter Hasan Önder'den oluşan heyeti makamında kabul eden Vali Bülent Savur ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği görevinden Bartın Valiliği görevine atanan Vali Bülent Savur'u tebrik ederek hayırlı olması dileklerini ileten BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın'ın kalkınması ve gelişmesi adına yapılacak her türlü çalışma ve hizmetlerde BAKİAD Yönetim Kurulu olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

'YEPYENİ PROJELER BEKLİYORUM'

Şehrin kalkınması ve gelişmesi adına sürdürülen mevcut projelere desteğin yanında esas olarak BAKİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarından yepyeni daha çok projeler beklediğini dile getiren Vali Bülent Savur, şehrin kalkınması yolunda üretim, istihdam ve ihracat gerçekleştiren yatırımcılara ve işadamlarına teşekkür etti. BAKİAD olarak yapılacak yurt içi veya yurt dışı ticaret gezilerine, ticari ve kültürel zirve ve organizasyonlara daha çok işadamıyla, yatırımcılarla, bürokratla katılım sağlanmasını isteyen Vali Bülent Savur, "Yurt içi veya yurt dışı gezi organizasyonlarında yüksek katılımlarla Bartın halkını gezdirin. Bu tür geziler ufuk açıcı olur. Kalkınma ve gelişmenin yolu büyük düşünüp büyük üretmekten geçer. İşadamları büyük düşünmeli, çağın gerekliliğine ayak uydurabilmeli, dünyayı iyi tanımalı iyi okumalı iyi takip etmelidir. Başarı ayrıntı ve takipte gizlidir. Ülkemiz dünyanın 16. büyük ekonomisi haline geldi. Demek ki güzel şeyler olabiliyor. Biz ezik bir nesilden geliyoruz. Sporda şerefli mağlubiyetlere sevinirdik. 3 gol yediğimiz zaman takla atardık. Mağlubiyete sevinilir mi? Ama bugün Basketbol takımımız dünya ikincisi oluyor. Londra Olimpiyatlarında atlet kızlarımızın başarısına hep birlikte seviniyoruz hep birlikte sevinç gözyaşı döküyoruz. NBA'da ise kaç evladımız var. Ülkemizin yıllık 2 milyar dolar olan ihracatı bugün aylık 10 milyar dolara çıktı. Sanayici ve sanayileşmeyi önemsiyorum. Bartın'ımıza, Bartınlıya hizmet etmek, halkımızın yüzlerini güldürmek bizleri memnun edecektir." dedi.

BAKİAD heyetiyle tanışan Vali Bülent Savur karşılıklı fikir alışverişinde de bulunduktan sonra heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret sonunda BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt dernek faaliyetlerinin ve Bartın'ın sorunlarının yer aldığı dosyayı Vali Bülent Savur'a takdim etti. Günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra ziyaret sona erdi.


12 yıl önce