|

Vali Duruer: Taviz yok

Mardin'de yapılan gıda güvenliği konusundaki toplantıya katılan Vali Hasan Duruer, sağlıksız şartlarda hizmet veren işletmelerin taviz verilmedek kapatılacağını söyledi.

Mehmet Atay
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:08 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Vali Duruer: Taviz yok
Vali Duruer: Taviz yok

Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı Mardin Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya; Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin Belediye Başkanı Av.Mehmet Beşir Ayanoğlu, Tarım İl Müdürü, Sağlık İl Müdürü, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Fırıncılar Odası Başkanı ve Belediye Zabıta Müdürü ve personelleri katıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, sağlıksız şartlarda hizmet veren işletmelerin hijyen ve gramaj konusunda hiçbir taviz verilmeden kapatılacağını ve bunda kararlı olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Av.Mehmet Beşir Ayanoğlu ise; Tarım İl Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğü, ve ilgili oda başkanları, meslek örgütleriyle birlikte, sözü edilen işletmelerin yetkilileri ile görüşülüp ortak çalışma yapılırsa sorunların çözüme kavuşacağını ifade etti.


'DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI'

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Hüseyin Kahraman ise, 2009 yılı içerisinde 50 işletmeye kötü şartlarda çalışmaktan dolayı cezai işlem uygulandığını söyleyerek, Mardin'de sayısı 25 ile 30'u bulan fırın ve pastahanenin kötü koşullarda üretim yaptığını söyledi. Kahraman, ”Bu işletmelerin daha iyi şartlarda ve sağlıklı koşullarda hizmet verebilmeleri için başta Tarım İl Müdürlüğümüz ve Mardin Belediyesinin ortaklaşa hareket edip denetimleri sıkılaştırmasıyla gerekli önlemler alınabilir” dedi.




15 yıl önce