|

YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 YGS sonuçları için sayılı günler kaldı. Üniversiteye giriş sınavlarından ilki olan Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) barajı geçen adaylar LYS sınavına girecek. Peki ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yeni Şafak
12:06 - 27/03/2017 Pazartesi
Diğer
YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

2017 YGS sonuçları haberimizde. ÖSYM tarafından üniversite tercihi yapacak adayların YGS, LYS puanları ve AOBP toplamı ile öğrencilerin üniversite taban puanları oluşacak. 12 Mart 2017 günü yapılan YGS için öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ediyor. Peki YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...



2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?


ÖSYM'nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre, 28 Mart 2017 günü YGS sonuçları açıklanacak.



YGS puan türü ile tercih yapacak öğrenciler için bu tarih oldukça önemli. Çünkü adaylar elde ettikleri puanlarına göre, tercih döneminde tercih işlemlerini gerçekleştirecek.



YGS puan hesaplama


YGS'de doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her dört yanlış için bir doğru cevap düşülecek.



Ardından son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.



Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Daha sonra hesaplanan standart puanlar ve ÖSYS kılavuzu Tablo 1'deki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacak.



AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacak.



Bakan Yılmaz'dan YGS açıklaması


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, YGS sınavına giremeyen öğrencilerin Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayetleri ile ilgili “Kamu Denetçiliği Kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum” dedi. Tokat'ın Erbaa ilçesinde kaymakamlık tarafından organize edilen 'Umuda Mektup' adlı program, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı programda öksüzlerin talepleri gerçekleştirildi. Kaymakam Bülent Karacan'a mektupla isteklerini ulaştıran çocuklara hediyeleri takdim edildi.



Törenin ardından Erbaa Belediyesine geçen Bakan Yılmaz, basın mensuplarının geç kaldıkları için YGS sınavına giremeyen öğrencilerle ilgili sorularını cevapladı. Bakan Yılmaz, “Kamu Denetçiliği Kurumunun raporu henüz çıkmadı, inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen raporların hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Dolayısıyla, bakalım bir raporunu versin. Raporunu verdikten sonrada yeniden bir değerlendirme yapılabilir. Kamu denetçiliği kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Kamu denetçiliği kurumu çok saygın bir kurum. Çok değerli hukukçular var, başkanı ve üyeleri. Her birisine sonsuz güveniyoruz. Onların vereceği karar bu konudaki sorunu herkesin kabul edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir sınav yapıldı birde yeni bir sınav yap denildiğinde acaba önde arkada sıralama önemli biliyorsunuz. Kamu denetçiliği raporunu beklemek lazım" şeklinde konuştu.







#YGS
#YGS puan hesaplama
#Puan hesaplama
#YGS sonuçları
#ÖSYM
7 yıl önce
default-profile-img