|

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmen sorgulama

YSK seçmen sorgulama işlemleri haberimizde. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesinde bilgiler e-Devlet üzerindeki yerini aldı. Vatandaşlar, sisteme giriş yaparak oy kullanma bilgilerini görebilecekler.

Yeni Şafak
11:11 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:13 - 20/03/2017 Pazartesi
Diğer
2017 YSK seçmen sorgulama
2017 YSK seçmen sorgulama

YSK seçmen sorgulama işlemlerini haberimizde bulunan bağlantılar aracılığıyla yapabilirsiniz. Çok rahat bir şekilde kimlik bilgilerinizle size ait sayfanıza ulaşabilir ve oy kullanmayla ilgili detayları öğrenebilirsiniz. İster YSK isterseniz de e-Devlet üzerinden seçmen sorgulama bilgilerini öğrenebilirsiniz.






YSK seçmen sorgulama sayfası üzerinden işlem yapmak çok basittir.





Sorgulama Tipi: T.C. Nüfüs Cüzdanı - T.C. Kimlik Kartı (Yeni)

Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl

T.C. Kimlik Numarası

Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No - Seri No ( Sadece yeni kimlikler için geçerlidir. )

Resim Doğrulama

gibi alanları doğru bir şekilde doldurarak seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.



Fotoğrafta da görüldüğü gibi gerekli alanları kimlik bilgileriniz üzerinde yer alan bilgilere doldurunuz. "Sorgula" tuşuyla birlikte vatandaşlar 16 Nisan'da nerede oy kullanacaklarını görebilecekler.




  • Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
  • YSK'nın belirlediği kurallar doğrultusunda oy kullanırken yapılacak bu hatalar oyunuzun geçersiz olmasına ve seçim sonucunu etkilemesine neden olabilir. Bu nedenle seçmenin yapması gereken tek şey belirtilen kurallar çerçevesinde oyunuzu kullanmaya dikkat etmek.
  • Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı(TCKK), Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz.
  • Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir.
  • Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.
  • Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer.
  • Kimliğiniz tespit edildikten sonra oy pusulası, zarf ve mührü alarak kabine geçin.
  • Mührü ilgili dairenin içine taşırmadan basarak oyunuzu kullanın. 20 saniye bekleyin ve pusulayı zarfın içine koyun.
  • Zarfı sandığa ve seçmen listesindeki isminizin karşısına imzanızı atın.



#YSK
#Seçmen sorgulama
#Yüksek Seçim Kurulu
7 yıl önce