|

Yurt içi ulaşımda uçak bileti

Türkiye’de sayıları her yıl artan havalimanları ile, eskiden sadece İstanbul üzeri aktarmalı uçulurken, günümüzde artan seferlerle birbirine bağlanan şehirlerimiz ve altı farklı hava yolu şirketimizin uçuşlarıyla, hava yolu taşımacılığı gün geçtikçe büyüyen bir pazar halinde.

Yeni Şafak ve
15:26 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:40 - 26/07/2017 Çarşamba
Diğer
Uçak Bileti
Uçak Bileti
Yurt içi ulaşımın en hızlı, güvenli ve konforlu yöntemi uçak taşımacılığı için sadece bir
uçak bileti
almak yetiyor. Bayrak taşıyıcı hava yolu şirketimiz Türk Hava Yolları (THY), THY iştiraki olan Anadolu Jet, THY ortaklığındaki Sun Express, Pegasus Hava Yolları, Atlas Global, Onur Air ve faaliyetlerine geçici olarak ara veren Bora Jet ile birlikte bazı yabancı firmaların da aktarmalı charter iç hat uçuşlarıyla Türkiye şehirleri birbirine bağlanıyor.
Türkiye’nin en kalabalık havalimanı Atatürk Havalimanı iken, onu İstanbul’un ikinci havalimanı Sabiha Gökçen takip ediyor. Antalya Havalimanı yolcu sayısında üçüncü iken, en çok uçak bileti satılan dördüncü liman İzmir Adnan Menderes Havalimanı, beşinci ise Adana Şakir Paşa Havalimanı. Bu 5 havalimanımızı Anadolu’daki diğer illerdeki ve birkaç ilçedeki havalimanı takip ediyor. Türkiye’de İstanbul aktarması olmaksızın en çok uçulan destinasyon ise İzmir - Adana uçuşları. Bunun için yolcular karşılıklı olarak
Adana İzmir uçak bileti
alabiliyorlar ve bu hat üzerinde çok sayıda firma hizmet veriyor. İstanbul’dansa en çok uçulan iç hat İzmir Adnan Menderes Havalimanı yönüne doğru olanı.

Yurt içinde en uygun uçak bileti satışı da tarihsel olarak bakıldığımızda İstanbul İzmir uçak biletinde görülüyor. Küçük şehirlerimizdeki seferler genelde paralel fiyatlarla bilet satışı gerçekleştirirken, İzmir sık kampanya yapılan, rekabetin yoğun yaşandığı bir hat olarak öne çıkıyor. Yurt içi dışında en çok gerçekleştirilen yabancı sefer ise dış hat uçuşu olarak gerçekleştirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönünde. Ercan havalimanına bugün; İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Ordu-Giresun, Samsun, Van, Diyarbakır, Alanya havalimanlarından direkt aktarmasız seferler yapılmakta.

Yurt içinde uçak bileti satışlarında firmaların acenteleri öne çıkıyor. Her ilde bulunan fiziki ofisler çok sayıda biletleme işlemi yapmakta.
En ucuz uçak bileti
fiyatları içinse doğru kaynak internet! Firmaların kendi web siteleri ve turna.com gibi bilet kıyaslama ve satış siteleri en doğru uçak bileti fiyatını birçok kampanya ile birleştirerek vermekte. Bir seçenek olarak da paket tur satışı yapan tur operatörleri bilet satışını da gerçekleştirebiliyor. Son ve en pahalı yöntem ise havalimanlarındaki uçak bileti satış kanalları.
#tatil
#uçak
#bilet
7 yıl önce