|

Yurt içi ulaşımda uçak bileti

Havayolu taşımacılığında kısa sürede büyük mesafeleri kat eden ülkemiz, 6 havayolu şirketi ile Türkiye’nin birçok noktasına uçak seferi düzenliyor. Daha önceleri sadece İstanbul aktarmalı uçuşlar varken şimdilerde bu sayı çok daha fazla.

Yeni Şafak ve
15:50 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 16:13 - 5/12/2017 Salı
Diğer
uçak bileti
uçak bileti
Uzak mesafeleri yakınlaştıran uçak seyahatleriyle artık uzun uzadıya yolculuk yapmaya gerek kalmıyor. Yurdun bir köşesinden diğer köşesine sadece birkaç saatte ulaşılabiliyor. İnternet bilet satış sitelerinin de artmasıyla birlikte sadece yapılması gereken şey
uçak bileti
satın almak. Havayolu firmalarının ülkemizdeki lider ismi ve bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Atlasglobal,
, Pegasus ve Lufthansa Air ile THY ortaklığı ile kurulan Sun Express ile yurdun dört bir yanına kolaylıkla seyahat edilebiliyor.

Aktarmalı ve charter seferlerin düzenlendiği ülkemizde yerli havayolu şirketi Bora Jet ve yabancı havayolu şirketleri ile günübirlik seferler düzenleniyor. Türkiye’nin en kalabalık havalimanı olarak karşımıza çıkan İstanbul Atatürk Havalimanı, hemen ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na günlük binlerce uçak seferi düzenleniyor. Tatil bölgelerinden en çok yolcu ağırlayan havalimanı sıralamasında ise Antalya Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Adana Şakir Paşa Havalimanı birbirini takip eden havalimanları olarak görülüyor.

Havalimanları raporlarında yer alan verilere göre en çok uçuş yapılan güzergahlardan biri İzmir-Adana hattı.
Adana İzmir uçak bileti
satışları da buna paralel olarak en çok satılan biletler arasında yer alıyor. İstanbul aktarması olmaksızın en çok uçak bileti satılan bu hat, yılın dört mevsimi yolcuları ağırlayan bir hattır.

Dönemsel incelemelere göre yurtiçi uçak biletlerinde en ucuz uçak bileti İstanbul ve İzmir olarak görülüyor. Turistik şehir olması bakımından İzmir için sürekli kampanyalar düzenleniyor. Finans merkezi, tarihi yarımada ve turistik noktalarıyla Türkiye ve Avrupa’nın gözde şehri İstanbul ucuz uçak bileti fırsatları da İzmir kadar kendinden söz ettiriyor.

Türkiye’den yurtdışına en çok seferin düzenlendiği yer ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Ercan Havalimanı’na günlük ülkemizden direkt seferler düzenleniyor. Daha önceleri kısıtlı olarak sefer düzenlenen Ercan Havalimanı’na günümüz itibariyle İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Ordu-Giresun, Samsun, Van, Diyarbakır, Alanya havalimanlarından direkt aktarmasız seferler yapılıyor.

Uçak bileti alımında acenteler tercih edilen yerler. Ancak internetin olduğu her yerden kolaylıkla seyahat yapmak için
avantajlarını değerlendirmek oldukça kolay. Firmaların kendi sitelerinde yaptıkları kampanyalar,
biletbayi.com, Flypgs.com ,Expedia.com
, gibi web sitelerin özel olarak düzenlendikleri avantajlar sayesinde hem daha uygun uçmak hem de seyahatte esnek haklara sahip olmak oldukça kolay hale geliyor.
#uçak
#bilet
#uçak bileti
6 yıl önce