|

Zonguldak hava durumu - Alaplı'da kar kalınlığı 50 santimetre oldu!

Zonguldak hava durumu tahminlerini haberimizden görebilirsiniz. Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı bildirildi. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelerini ve bölgeden son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:57 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:13 - 7/12/2016 Çarşamba
IHA

Zonguldak hava durumu için hemen tıkla. Kar yağışı Zonguldak'ı etkisi altına aldı. Özellikle Alaplı ilçesinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı açıklandı. Bölgeden son gelişmeleri ve Meteoroloji'den yapılan güncel hava durumu bilgilerini haberimizden görebilirsiniz.



için tıkla



Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Dünyanın en yaşlı 4 bin 112 yaşındaki porsuk ağacı bulunduğu bölgede kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştığını söyledi.



Zonguldak Alaplı İlçesi Gümeli beldesinde yüksek kesimlerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Gümeli Belde'sinde kar kalınlığı 10 santime kadar ulaştı.



Alaplı'da dün gece başlayan kar yağışıyla Gümeli'nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kar yağışı özellikle Dünyanın en yaşlı 4 bin 112 yaşındaki porsuk ağacı bulundu bölgede kar kalınlığı 50 santime ulaştı. Alaplı ilçesine bağlı Gümeli belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 600 rakam yükseklikteki Kale mahallesinde 10 santimetre kadar ulaştığını söyledi.



Kar yağışı nedeniyle kapalı yol bulunmadığını söyleyen Saydam." Bölgemizde kar yağışı zaman zaman etkili oluyor. Özellikle yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı var" diye konuştu.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimler ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyı kesiminde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.



HAVA SICAKLIĞI: Tüm yurtta 3 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinde Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve iç kesimlerde yoğun kar şeklinde gerçekleşeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#Zonguldak
#Alaplı
#hava durumu
#kar yağışı
7 yıl önce