YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


'Türkiye ile müzakereler kısa sürede başlayabilir'

"Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ileride Kürtçe yayın yapılabileceğine işaret etmiş olmasını reform isteğinin ilk ilginç işareti" olarak tanımlayan Verheugen, özellikle "azınlık haklarının" uzun yıllardan beri tartışma konusu olduğunu iddia etti.

BERLİN- AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin kısa sürede başlayabileceğini bildirdi. Verheugen, Almanya'da yayımlanan "Berliner Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, "Helsinki zirvesinde Türkiye'ye yakılan yeşil ışık, Türkiye'de bir barajın duvarını yıkacak ve şu ana kadar bu duvar arkasında birikmiş reform sürecinin büyük bir şiddetle akmasını sağlayacak" diye konuştu. "Türkiye'nin reform yapma kabiliyetinin şu ana kadar birçok çevre tarafından küçümsendiğini" belirten Verheugen, Türkiye ile üyelik görüşmelerine kısa zamanda başlanması şansının yüksek olduğunu bildirdi. "Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ileride Kürtçe yayın yapılabileceğine işaret etmiş olmasını reform isteğinin ilk ilginç işareti" olarak tanımlayan Verheugen, özellikle "azınlık haklarının" uzun yıllardan beri tartışma konusu olduğunu iddia etti.

AB'den deprem yardımı

AB Komisyonu, insani yardım fonu ECHO'dan, Türkiye'deki depremzedelere aktarılmak üzere 23 milyon Euro'luk yardımı serbest bıraktığını açıkladı. AB yardımı, deprem bölgelerinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arcılığıyla değerlendirilecek ve öncelikle depremzedelerin kışı geçirmek için ihtiyaç duydukları konut temininde kullanılacak. Yetkililer, yardımın sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında da değerlendirileceğini bildirdiler. AB Komisyonu'nun 1999 yılında deprem yardım miktarı toplam 30 milyon Euro oldu.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...