YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


'Bize dualarınız yeter'

Rus saldırılarını "korkakların savaşı" olarak niteleyen ve sivil konvoylara saldıran Ruslar'ın çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlıyı öldürdüğünü duyuran mücahitler, Müslümanlar'ın dualarını bekliyor.

GROZNİ- Çeçen mücahitlerin internet sitesi, Rusya'nın geçtiğimiz Ağustos ayında Çeçenistan'a başlattığı savaşı "Korkakların Savaşı" olarak isimlendirdi. Mücahidlerin Internet sayfasında, Rusların sivil konvoyları vurmaya devam ettikleri kaydedilerek, en son Vedeno'daki yoğun Rus bombardımanından kaçan sivil konvoyların, Rus savaş uçaklarının saldırısına uğradığı açıklandı. Saldırıda çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlının öldüğü veya yaralandığı ifade edilerek, "Korkak savaş taktikleri" uygulayan Rusların, son iki gün içinde sadece masum sivillere karşı buna benzer 4 saldırı daha gerçekleştirdiklerine dikkat çekildi.

"Sadece Allah'tan yardım bekliyoruz"

Çeçenistan'daki saha komutanlarından Hattab'ın, savaş meydanlarında birbiri ardına kazanmakta oldukları başarı ve zaferleri, gerçekte bütün dünyadaki Müslüman kardeşlerinin kendileri için yapmakta oldukları dualara yorduklarını söyledi. En önemlisi, sadece Allah'tan yardım beklediklerini bildiren mücahitler, dünyanın kapıları kilitlense, sınırları kapansa dahi cennetlerin kapılarının kendilerine açılacağına inandıklarını ifade ederek, düşmana karşı birinci savaşlarında kendilerine kim yardım ettiyse, özellikle bu kutsal ay, cihad ve zafer ayında da O'nun kendilerine yardım edebileceğini ve düşmanlarını mahvedeceğini belirttiler. Müslümanların kendilerine dualarıyla zaferleri için yardım elini uzattıklarının bildirildiği internet sitesinde, mücahitlerin, Allah'tan başkasına boyun eğmeyi reddettikleri; aç mideler ve dağlardaki mağaralardaki boşluk, az yiyecek, ilaç ve içecek, -20 C derecenin altındaki aşırı sert soğuğa rağmen, kendi onur ve vatanlarını korumaya kesinlikle kararlı oldukları vurgulandı.

Müslümanlar'ın duaları ile...

Bütün bunlara ilave olarak, her türlü tahrip edici silahların kullanıldığı devamlı bombardıman ve diğer bütün benzeri zor şartlara rağmen mücadelelerine devam edecekleri kaydedildi. Aynı şekilde, bütün samimi müslümanların ve İslam Dünyası'ndaki bütün ilgili kişilerin, özellikle bu müstesna ayda, mücahidleri düşmanların planlarından koruması, zafere ulaşma şevki vermesi, her türlü yardımda bulunması, onları Bedir savaşında olduğu gibi gökteki askerleri ile kuvvetlendirmesi, Rusların planlarını kendilerine çevirmesi, onları tamamen mahvetmesi ve üzüntülere gark etmesi, "Planlayıcıların En İyisi" olduğu gibi "Planını" uygulaması için dillerinin devamlı "dua" ile meşgul olduğu ve sadece, "En Yüksek ve En Güçlü Olan'dan" yardım istemekte oldukları belirtildi. Uluslararası Af Örgütü, Çeçenistan politikasından dolayı Rusya'yı kınayarak, Çeçenler'in hileli yollara başvurularak tutuklandığı ve işkence gördüklerini açıkladı.




Kağıda basmak için tıklayın.


'KDP demek Türkiye demek'

KDP'nin Kuzey Irak'ta yeni hükümet kurması dikkatleri tekrar bölgeye çekti. Avrasya Araştırmalar Merkezi Uzmanı Özcan, "KDP Türkiye demektir. Türkiye'yi dikkate almadan politika üretmesi mümkün değil" dedi.

'Türkiye ile müzakereler kısa sürede başlayabilir'

"Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ileride Kürtçe yayın yapılabileceğine işaret etmiş olmasını reform isteğinin ilk ilginç işareti" olarak tanımlayan Verheugen, özellikle "azınlık haklarının" uzun yıllardan beri tartışma konusu olduğunu iddia etti.
'Öcalan Mandela ile karşılaştırılamaz'

WASHINGTON- ABD Dışişleri Sözcüsü James Foley, Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela ile Abdullah Öcalan'ın karşılaştırılmasının mümkün olmadığını söyledi. Foley, düzenlediği basın toplantısında, Berlin'deki G-8 toplantısı sırasında ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'tan, "Mandela ve Öcalan'ı karşılaştırmasının" istendiğini belirten ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın görüşünün ifade edilmesini isteyen bir gazeteciye, "Hiçbir karşılaştırma yapılması mümkün değil" dedi. Foley, "Özgürlük savaşçısı olan Nelson Mandela'ya çok büyük bir saygımız var. İnandıkları için yıllarca hapiste kaldı ve sonunda yeni Güney Afrika'ya önderlik etti. Öcalan'a gelince, kristal berraklığında olan politikamıza göre, o terörist bir örgütün başındaki bir terörist... Burada hiçbir karşılaştırma yok" diye konuştu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...