YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Ecevit: Kaygıya gerek yok

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, el konulan bankaların çalışmalarının devlet güvencesi altında kesintisiz sürdürüleceğini belirterek, "Vatandaşımızın kaygı duymasına gerek yoktur. Hesapların tümü devlet güvencesindedir" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, Merkez Bankası Mevduat Sigorta Fonu'na devredilen 5 bankanın, çalışmalarını devlet güvencesi altında kesintisiz sürdürüleceğini belirterek, "Bu bankalarda hesapları bulunan herhangi bir vatandaşımızın kaygı duymasına gerek yoktur. Hesapların tümü devlet güvencesindedir"dedi. Ecevit, "Tahkim Yasa Tasarısı ile daha önce yapılmış anlaşmaların da tahkimle ilgili değişikliğinden yararlanmaları öngörülmektedir" dedi.

TEPKİLER

DYP lideri Çiller: Siyasi tercih var mı?

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, 5 bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesiyle ilgili olarak, "birtakım siyasi tercihlerle aslında el konulması gerekli olan bazı bankalara elkonmadığı, el konulmaması gerekli bankalara da el konulduğu" doğrultusundaki spekülasyonları takip edeceklerini bildirdi. "Umuyoruz, yapılan spekülasyonlar doğru çıkmaz" diyen Çiller, faturanın devletin sırtına yüklendiğini söyledi.

FP'li Esengün: Yöntem moda oldu

FP Genel Başkan Yardıcısı Lütfü Esengün, 5 bankanının Merkez Bankası'na devredilmesiyle ilgili bir soruyu cevaplarken bu yöntemin "moda" olduğunu söyledi. Esengün, bankaların içlerinin boşatılarak Merkez Bankası'na devredildiğini, ardandan Hazine'nin milletten aldıklarıyla bu bankaların zararlarını tazmin ettiğini savundu.

Zafer Çağlayan: Başka var mı?

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, 5 bankanın, Merkez Bankası nezdindeki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesi kararıyla ilgili,"geç kalmış olmakla beraber, belirsizlikleri ve dedikoduları ortadan kaldıracaktır" dedi. Çağlayan, açıklanan 5 bankanın ''sahaya sürülen basketbol takımının ilk beşi olup olmadığını'' sorarken, ikinci, üçüncü beşlerin ortaya çıkıp çıkmayacağının da açıklanması gerektiğini ifade etti.

Erol Sabancı: Operasyon gecikti

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, 5 bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesinin sektörün disipline edilmesi bakımından faydalı olduğunu bildirdi. Erol Sabancı, "Uygulamanın, benzer tutumda olan başka bankalara da uyarı olacağı kanaatindeyiz, ancak bu karar gecikilerek alındığı için faturası büyümüştür. Geciktirilmesi, ülkeye pahalıya mal olmaktadır. Zararın faturasını da 65 milyon ödemektedir'' dedi.

Refik Baydur: Kur-zengin ol-devret

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Refik Baydur, 5 bankanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesini olumlu karşıladıklarını bildirdi. Baydur, bundan sonra da iyi bir kontrol sisteminin kurulması gerektiğini ifade etti. "Bu böyle gitmez"diyen Baydur, şunları kaydetti: "Bir banka kur zengin ol, sonra bankayı devlete devret. Buna imkan vermemek lazım. Yüzde 100 devlet garantisi, uzun yılların meselesi."

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...