YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Yavuz hırsızın fendi

Selçuklu Üniversitesi Rektörlüğü, başörtülü öğrencilere baskı yapmadı diye Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nadir Çomak'ın görevine son verdi.

İSTANBUL- Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nadir Çomak'ın başörtülü öğrencilere baskı yapmadığı gerekçesi ile hakkında disiplin cezası olmadığı halde görevine son verildi. Dr. Çomak'ın görevine son verilmesini teklif eden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Akkuş ise, tehdit ile fikir ve sanat eserleri kanununa muhalefetten dolayı Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Nadir Çomak hakkında 12.05.1999 tarihinde 'kılık kıyafetle ilgili gözlem formu tutmadığı, başörtülü öğrencilerden başörtülerini açmamalarını istediği, YÖK'ün kılık kıyafetle ilgili uygulamalarına karşı olduğu, devletin kanunları aleyhine sözler sarfettiği, öğrenciler arasında ayrımcılık ve bölücülüğe neden olduğu' iddiaları ile Bölüm Başkanı Akkuş'un isteği ile soruşturma açılır. Çomak, hakkında iddia edilen suçlamaların ağır müeyyideleri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Soruşturmada hakkımda iddia edilen suçlamalar bir devlet memurunun kamu görevinden atılmasını gerektirir. Ancak yapılan soruşturma sonucunda isnat edilen suçlardan beraat ettim. Sadece başörtülü öğrencileri derse almaktan ve başörtülerini açtırmamaktan dolayı disiplin cezası verildi. Bu cezada 03.09.1999 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan memur sicil affı ile affedildi."

Sözleşmesi yenilenmedi

Ancak Dr. Çomak'ın sicilinde hiç bir disiplin cezası olmadığı halde sözleşmesi yenilenmeyerek görevine son verilir. Akkuş, Dr. Nadir Çomak'ın hakkında açılan soruşturma sonucunda görevinden çekilmiş sayılma cezası aldığını ifade ederek, kendisinin Dr. Çomak hakkında rektörlüğe verdiği yazıda Dr. Çomak'ın başörtüsü konusundaki tavrını ortaya koymak için cezaları gündeme getirdiğini söyledi.

Ceza veren 'bilim hırsızı'

Öte yandan Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Akkuş, tehdit ile fikir ve sanat eserleri kanununa muhalefetten dolayı Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesiínde yargılanıyor.

Prof. Dr. Akif Akkuş tarafından yazılan "Türkiye ve Türk Dünyası Coğrafyası" isimli kitabın, telif hakkı Özeğitim Yayınları'na ait "Dünya Platformu'nda Türk Dünyası" isimli kitaptan Türkiye kısmının genişletilerek, diğer kısmının ise kaynak gösterilmeden alındığı iddiasıyla Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Akkuş'un 3 ila 6 ay arasında hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, savcılığın istemiyle Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne intikal ettirilen durum hakkında üniversite yönetimi hiçbir işlem yapmadı. Prof. Dr. Akkuş, 18 Nisan Genel ve Mahalli seçimleri öncesi Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa ederek MHPíden Mersin Milletvekili adayı olmuştu. Akkuş fakülte dekanlığı yaptığı dönemde 500íün üzerinde başörtülü öğrencisine ceza vermişti.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...