YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Çadıra buruk dönüş

Adapazarı'ndaki depremzedeler, kendilerine tahsis edilen prefabrik konutların tamamlanmamış olduğunu görünce çadırkente geri döndü.

ADAPAZARI- Adapazarı'nda kendilerine tahsis edilen prefabrik konutların yarı inşaat halinde olduğunu görüp daha önce barındıkları çadırkente dönen depremzedelerin ısınma sorunu, vilayetin devreye girmesiyle çözümlendi. Çadırkentlerde barınan ve Sakarya Valiliği'nin "Çadırkenti boşaltın" talimatı üzerine önceki akşam davullu zurnalı veda gecesi düzenleyen 740 depremzede, Dernekkırı Merası'nda yaptırılan prefabrike konutlara gitti. Prefabrike konutların hala inşaat halinde olduğunu görünce şaşkına dönen ve çadırkente geri dönen depremzedeler, bu kez giderken yönetime teslim ettikleri yatak, yorgan, battaniye, katalitik soba ve benzeri malzemeleri yeniden edinmenin telaşını yaşadılar. Çadırkent yönetiminin geri dönüşlerinde kendilerine yardımcı olmadığını öne süren depremzedeler, yaptıkları görüşmelerin ardından, çadırlarını ancak birkaç günlüğüne geri alabildiklerini belirttiler.

Valilik devrede

Çadırlarda ısınmak için katalitik sobaya ihtiyaç duyan ve bu sobaların yönetim tarafından kendilerine verilmediğini de iddia eden depremzedeler, durumu çadırkentlerden sorumlu Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya'ya ileterek, sorunun çözülmesini istediler. Kurtkaya da depremzedelerin sorunlarının çözümü için çadırkent yöneticilerini arayarak, sobaların dağıtılmasını istedi. Bunun üzerine katalitik sobalarını alan depremzedeler, yeniden çadırlarına yerleşti. Bu arada çadırkent yöneticileri de, depremzedelerin şikayetleri üzerine yaptıkları açıklamada, eldeki katalitik sobaların, prefabrike konutlara giden depremzedelerin ardından başka depremzedelere dağıtıldığını savunarak, hemen soba tahsis edemediklerini kaydettiler.

Yöneticiler, Vali Yardımcısı Kurtkaya'nın devreye girmesiyle başka bir kaynaktan yeni sobalar edinildiğini ve bunların hemen dağıtıldığını bildirdiler.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...