YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Yeni operasyon GELİYOR

Gerek kredi ilişkileri gerekse yurtdışı şubelerinde yaşananlarla sık sık gündemde kalan Ziraat Bankası'nda, üst düzey yöneticiler hakkında açılan davaların ve skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Bakanlar Kurulu'nun, Yurtbank, Egebank, Sümerbank, Esbank ve Yaşarbank'a el koyma kararının, sektörle ilgili olarak başlatılan "bankalar operasyonun" ilk halkası olduğu öğrenildi. Söz konusu kararın ardından, sektörle ilgili olarak, hükümet tarafından gizli tutulan, daha birkaç kararname olduğu daha belirlendi. Gizli olarak yürütülen çalışmalarla hazırlanan kararnamelere göre, önümüzdeki günlerde iki banka birleşecek. Bu iki bankanın "kamu bankası mı yoksa özel banka mı" olup olmadığı merak ediliyor. Ayrıca, Bakanlar Kurulu'nda dolaşan kararnamelerden birinin de, bir bankanın üst yönetiminin tamamen değiştirilmesiyli ilgili olduğu yolunda. Bir diğer kararname ise kritik durumda olan iki özel bankanın birleştirilmesini öngörüyor.

ansür kararı mağdur ediyor

Bakanlar Kurulu'nun 5 bankaya elkoyma kararı almasıyla birlikte hükümetin daha önce bankacılık sektörüyle ilgili aldığı sansür kararı da tartışılmaya başlandı. Hükümetin aldığı, zor durumdaki bankalarla ilgili haber yapılmasının yasaklanması kararı, devletin el koyduğu bankalarda mevduatı olan birçok tasarruf sahibinin de mağdur olmasına neden oluyor. Dün gerçekleştirilen "bankalar operasyonu" günlerdir konuşulduğu ve bilindiği halde basın tarafından yazılamadı. "Hangi bankalara el konulacak?", "Hangi bankalar arasında birleşmeler yaşanacak?" ve "Hangi bankalar batacak?" sorularının cevabı çok açık olduğu halde getirilen yasak nedeniyle açıklanamadı. Devlet zor durumda olan 5 bankaya el koydu. Bu bankalar devletin verdiği parayla işlevlerini sürdürecek. Merkez Bankası bu durumdaki bankaları kredilendirecek. Bu gelişmelerden sonra, devletin söz konusu bankalara vereceği paraları nereden temin edeceği, sorusu gündeme geldi. Söz konusu paralar, devlet tarafından vatandaştan alınan vergilerle temin edilecek.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...