YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Küresel Beklentiler ve Türk Demokrasisi

İstanbul, bugün önemli bir fikir platformuna ev sahipliği yapıyor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, yerli ve yabancı çok sayıda bilim adamı ve aydının katılımıyla "Küresel Beklentiler ve Türk Demokrasisi" başlığıyla bir sempozyum düzenleniyor. Mazlumder'in katkılarıyla Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen fikir platformu saat 10:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

"Uluslararası Toplumun İnsan Hakları Konsepti ve Türkiye" ve "AB Süreci ve Türk Demokrasisi: Avrupalılık Kimliği ve Siyasal Çoğulculuk" konularının tartışılacağı ve iki oturum şeklinde gerçekleşecek sempozyuma, Türkiye'den Prof. Dr. Bakır Çağlar, Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Mete Tunçay, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, Ali Bulaç ve Yılmaz Ensaroğlu; İsveç'ten modernlik, demokrasi ve şehircilik konularında uzman-yazar Parvez Manzoor, İngiltere'den Türkiye ve Kıbrıs uzmanı ve büyük ilgi gören Atatürk Kitabı'nın yazarı Andrew Mango, İngiltere'den "Fundamentalizm Korkusu: Avrupa-Merkezcilik ve İslamcılık" kitabının yazarı Selman A. Said, Norveç'ten Oslo Üniversitesi İnsan Hakları profesörü, siyaset bilimci Tore Lindholm katılacaklar.

İlk oturum (10:30-12:30) Prof. Dr. Mehmet Altan'ın başkanlığında "Uluslararası Toplumun İnsan Hakları Anlayışı ve Türkiye" başlığıyla yapılacak. Oturuma, Tore Lindholm, Prof. Dr. Bakır Çağlar, Dr. Parvez Manzoor, Prof. Dr. Mustafa Erdoğan ve Yılmaz Ensaroğlu konuşmacı olarak katılacak. Başkanlığını Prof. Dr. Mete Tunçay'ın yapacağı, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Andrew Mango Dr. Selman A. Said ve Ali Bulaç'ın konuşmacı olarak katılacağı ikinci oturumun (14:00-17:00) konusu ise; "AB Süreci ve Türk Demokrasisi: Avrupalılık Kimliği ve Siyasal Çoğulculuk".

Programın gerçekleştirilme sebebini açıklayan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, sempozyumla ilgili şunları söyledi: "İnsan hakları kültürünün toplumsallaşarak kitleselleşmesi ve demokratik anlayışların kamuoyunda gereken duyarlılığa ulaşabilmesi için uluslararası bir sempozyum gerçekleştiriyoruz. Sivil inisiyatiflerle birlikte gösterilecek demokratik tavrın Avrupa Birliği hedefine yaklaşmaya vesile olacağını düşünmekteyiz." Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Selamet de sempozyumun Türkiye'nin insan hakları sorunlarının tartışılarak hak ve hukuk anlayışının evrensel normlara kavuşturulmasına katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...