YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Yılmaz'ı topa tuttular

ANAP lideri Yılmaz'ın bazı köşeyazarlarını 'hastalıkla malul' kişiler diye nitelendirmesi gazetecilerin sert tepkisine neden oldu. 'Malul' gazeteciler, dünkü köşe yazılarında Yılmaz'ı eleştirdiler.

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın, 5 gazeteciyi 'hastalıkla malul' kişiler olarak nitelendirmesi gazetecilerin tepkisine neden oldu. Yavuz Donat, Yılmaz'ın "İzgi Meclis Başkanı seçilir" sözlerini 'o gün yazılmamak' kaydıyla söylediğini açıkladı.

ANAP MKYK toplantısında Oltan Sungurlu ve Halit Dumankaya'nın NTV'de yayınlanan "Kapalı Kapılar Ardında" ve CNN'de yayınlanan "Ankara Kulisi" programlarına katılan köşe yazarlarını suçlamaları üzerine Mesut Yılmaz'ın, "Bu proğramlara katılanları ciddiye almıyorum. Ancak Fikret Bila'yı hariç tutuyorum. Diğerleri önyargılı ve hastalıkla malul kişilerdir" dediği belirtiliyor.

Yılmaz'ın bu sözleri, Hürriyet'ten Emin Çölaşan ve Sedat Ergin, Sabah'tan Yavuz Donat, Radikal'den İsmet Berkan ve Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'ı işaret ediyordu.

Ergin: Yılmaz 'ulan' dedi

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin, Yılmaz'ın sözleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi AB'ye tam üye yapma misyonuna soyunmuş olan bir siyasinin üslubu konusunda biraz daha dikkatli olması gerekir. Avrupalı muhatapları, bu üsluptaki bir siyasinin Avrupa değerlerine bağlılığı konusunda şüpheye düşebilerler" derken, köşe yazısında da, Yılmaz'ın geçen ay, kendisi hakkında haber yazan bir gazeteciyi arayarak, "Öyle olur mu lan" diye bağırdığını iddia etti.

Donat: Polemiğe girmem

NTV'deki 'Kapalı Kapılar Ardında' programını yapan Sabah gazetesi Yazarı Yavuz Donat ise Mesut Yılmaz ve Halit Dumankaya'nın sözlerine cevap vererek polemiğe girmeyeceğini belirterek, "Hükümet ortağı ANAP'ın MKYK toplantısında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne nasıl üye olacağı, Türkiye'nin Balkanlar'ın mı, Ortadoğu'nun mu yoksa İslam Dünyası'nın mı lideri olacağı gibi konuların konuşulmasını beklerdim" diye konuştu.

Donat, Mesut Yılmaz'ın, "MHP'li Ömer İzgi Meclis başkanı seçilir" sözlerini yazılmamak kaydıyla söylediği eleştirisi ile ilgili olarak ise, "Doğrudur. O gün için yazılmamak kaydıyla söyledi. Ben de bunu o gün yazmadım"dedi.

Berkan: Yılmaz beni sevmez

Radikal Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan da dünkü köşe yazısında, "Yılmaz'ın benden neden rahatsız olduğunu merak bile etmiyorum. Benim işim gazetecilik. Herhalde ANAP Lideri Türkbank olayında olduğu gibi gazetecilik yapıyor olmamızı bir hastalık olarak görüyor. Yılmaz'ın bizlere kızmasının asıl sesbebi, Meclis Başkanlığı seçimi. Yılmaz, Meclis Başkanlığı seçimlerinde de ortaklarına verdiği sözü tutmadı" diye yazdı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...