YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Dersler bir ay aksar

MEB'in yazı zevk u sefa içinde geçirdiğini belirten eğitimciler, bakanlığın öğretmen atamalarını dahi tamamlayamaması nedeniyle bir çok yerde derslere en az bir ay geç başlanacağını söylediler.

Ankara- Öğretmen, öğrenci ve veliler, öğretmen ve okul yetersizliği, pahalı ders kitapları, servis sıkıntısı, taşımalı eğitim çıkmazı gibi bir yığın sorunla pazartesi günü yeni öğretim yılına merhaba diyecekler. Eğitimin içinde bulunduğu sorunlara çözüm üretemediği için geçen yıl sınıfta kalan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl sınıf tekrarında da başarılı olamazsa olan 15 milyon öğrenciye olacak.

'Kayıp yıl' telafi edilmeli

Eğitimciler, 1999-2000 yılını 'eğitimde kayıp yıl' olarak değerlendirirken, benzer durumun bu yılda yaşanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gereken önlemleri almalarını istediler. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, MEB'in eğitimde geçen yıl yaşanan sorunların hiçbirine çözüm getirmediğini belirterek, "MEB, yazı zevk u sefa içinde tatilde geçirdi. Bu yıl yapacağı öğretmen atamalarını dahi tamamlamadığı için bir çok yerde öğrenciler derslere en azından bir ay geç başlayacak" dedi.

Tamirat bile bitmedi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Niyazi Yavuz ise, okulların açılmasına birkaç gün kala hala bir çok okulda boya badana gibi tamirat çalışmaların sürmesinin yanında öğretmen eksikliği bulunduğunu söyledi. Yavuz, "Öğretmen atamalarındaki çıkmaz, taşımalı sistemin iflası gibi birçok sorun karşısında eğitim ve öğretim adeta bir yamalı bohçaya döndü"




Kağıda basmak için tıklayın.

İnternetin 'top'ları
En çok talep edilen popüler teknoloji ürünlerinin başında cep bilgisayarları geliyor
'Kitap' gibi konuşma
Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un Adli yıl açılışında yaptığı konuşma büyük ilgi uyandırdı. Selçuk'un, 1973 yılında çıkardığı "Çürütmeler" kitabını andıran konuşma metnini yeniden bastıracağı öğrenildi
Delilsiz gerekçe
3 kez görülen Sivas Davası'nın gerekçesi açıklandı
Emlak'ta büyük soygun
Emlak Bankası'ndaki soygun müfettiş raporları ile doğrulandı. Özelleştirme öncesi içi boşaltılmaya çalışılan bankanın kredi batığı 51 trilyon liraya ulaştı.
Vali Bey'e 06 CEEEE

'Umut'ta 2 duruşma
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastının faillerini yakalamak amacıyla başlatılan, daha sonra ortaya çıkan bağlantılar üzerine Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok'un öldürülmesi gibi 22 olayı kapsayan "Umut Operasyonu"na ilişkin 15'i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davaya, bugün Ankara 2 No'lu DGM'de devam edilecek. Bugünkü duruşmada Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel ile Fatih Aydın, Muzaffer Dağdeviren ve Musa Koca'nın savunma yapmaları bekleniyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...