YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Öğretmenim bu okul yıkık!

Düzce'de, depremde hasar gören 308 derslik ile 183 okul hâlâ onarılmadı. Veliler, sabah yapılan törenlerden sonra okullarına giren çocuklarını, sınıfların hasarlı olduğunu görünce dışarı çıkardılar.

17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ikisinde de büyük yıkım yaşayan Düzce'de, birçok okulun tamir edilmediği, velilerin, onarılmamış okullara çocuklarını göndermekten korktuğu bildirildi. Yetkililerin sorunları çözülmüş gibi gösteren açıklamalarına rağmen, deprem bölgesinde eğitim ağır sorunlarla başladı. Düzce'de, bazı velilerin, onarımı tamamlanmayan hasarlı çocuklarını göndermedikleri belirtildi.

Hamidiye İlköğretim Okulu öğrencileri sabahın erken saatlerinde okul heyecanıyla beklemeye başladılar. Zilin çalmasıyla sınıflara giren öğrenci ve veliler okulun onarımının tamamlanmadığını görünce hayal kırıklığı yaşadılar. Okula gelen çok sayıda velinin çocuklarını okula göndermeme kararı aldığı öğrenildi.

308 derslik ve 183 hasarlı okul

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yeni öğretim yılında, okul bahçelerine kurulan 216 adet konteynır sınıfta ve onarılan az hasarlı okullarda eğitim yapılacağını belirttiler. İl genelinde 289 dersliğin yapımı bitirilirken, 308 dersliğin ve 183 az hasarlı okulun onarım çalışmaları ise sürüyor.

3 bin öğrenci çadırkentte

Bolu'da öğrenime başlayan 49 bin öğrenciden 3 bininin çadırkentlerde yaşadıkları çok sayıda depremzedenin, çocuklarına kıyafet alamadıkları için ilk günde çocuklarını okula gönderemedikleri belirtildi.

Mehmetçik-2 Çadırkenti'nde yaşayan depremzedeler, okul hazırlıklarını çadırların önünde yaptılar. Fatma Baş isimli depremzede, "12 Kasım'dan bu yana 4 çocuğum ile çadırda yaşıyorum. Çocuklarımızın önlüklerini borçlanarak aldık. Kitapları alacak paramız ise yok" diye konuştu. Emine Gül isimli depremzede de, "3 çocuğumla birlikte aylardır çadırda yaşıyoruz. Devlet gıda ve yemek yardımını kestiği gibi bizleri de çadırlarda unuttu. Bize her aileden bir çocuğun kitaplarının alınacağı söylendi. 3-4 çocuğu olan depremzedeler ne yapsın?" diye dert yandı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Kesintisiz'in mazereti var
Kesintisiz eğitim için ayrılan kaynak, terkedilmiş köy okullarının telafisine bile yetmezken, Bakan Bostancıoğlu, kesintisiz fiyaskosunu "Paralar bize gelmedi" diyerek açıklamaya çalıştı.
'Mavi balina' sessiz
38 milyon dolarlık "balina operasyonu" Türkiye'yi sarsarken, Ziraat Bankası'ndaki 34 milyon dolarlık "mavi balina" yolsuzluğu ile ilgili hiçbir işlem yapılmıyor.
'Hizbullah'ın ünlü sorgucusu Tunç'tur'
Diyarbakır'da görülen Hizbullah davasında Edip Gümüş, kendisinin Hizbullah'ın arşiv sorumlusu olduğunu savunurken Abdülaziz Tunç'un örgütün ünlü sorgucusu olduğunu söyledi.
AIDS'li kocaya 2 yıl
AIDS hastası olduğunu bile bile evlenerek eşine virüs bulaştıran Ümit Ulukaya, 2 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.
Bir günde 2 çete
İzmit'te, işadamlarından tehdit ve şantaj yoluyla haraç isteyen iki ayrı çetenin 13 elemanı ele geçirildi.
Kocaeli Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre, bir işadamının hayat kadınıyla görüntülerini çekip, şantaj yoluyla 30 milyar lira isteyen biri kadın 5 kişi, işadamının şikayeti üzerine yakalandı.
Sanıkların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada 3 tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve mermiler, video kamera ve şantaj unsuru olarak kullanılan video kaset ele geçirildi.
Cezaevindeki çete lideri Kibar'a para desteğinde bulundukları da belirlenen Nükhet Ağra, Serkan Battal, Savaş Ünal, Ali Cengiz ve Seran Gürbüz, 442 sayılı kanuna muhalefet suçuyla adliyeye sevkedildiler.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...