YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


AVRUPA FATİHİ CİMBOM, GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYOR

ASLAN PUSUDA

Bugüne kadar Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlayamayan Sarı-Kırmızılı ekip, Monaco karşısında bu şanssızlığını yenmek istiyor. Ali Sami Yen'deki karşılaşma 21.45'te

Cimbom ayrıcalığı

UEFA ve Süper Kupa Şampiyonu Galatasaray, bu kez Şampiyonlar Şampiyonu olmak için Ali Sami Yen'de mevzilendi. Bu lige 6 kez katılan Galatasaray, daha önce tadamadığı galibiyetli startı bu kez Monaco karşısında almak istiyor. Sarı-kırmızılılar, 1992-93 sezonundan itibaren 9.'su düzenlenen Şampiyonlar Ligi'ne 6. kez katılırken, 7 kez bu ligde yer alan Portekiz takımı Porto'ya da bir adım daha yaklaştı.

Avrupa'da 142. Randevu

Galatasaray, 95 yıllık tarihinde, bugün Monaco ile yapacağı Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçıyla birlikte, Avrupa Kupaları'ndaki 142. maçına çıkacak. Cimbom, 141 maçta, 53 galibiyet, 55 de yenilgi alırken, 33 maçta ise rakipleriyle yenişemedi. G.Saray, oynadığı Avrupa Kupası maçlarında fileleri 187 kez havalandırdı, kalesinde ise 215 gol gördü.

Fransızlarla 7. Defa

Galatasaray, Monaco maçıyla birlikte Fransız ekipleriyle 7. kez karşı karşıya gelecek. Cimbom, lige seri başı olarak katılan Monaco ile daha önce 2 kez eşleşti. 88-89 Şampiyon Kulüpler çeyrek finalinde, Monaco'da Tanju Çolak'ın golüyle 1-0 kazanan G.Saray, rövanşı Prekazi'nin golüyle 1-1 tamamlayıp ve yarı finale yükselmişti. 93-94 sezonunda ise rakibine iki maçta da yenilmişti..

Galatasaray tam kadro

Monaco maçın hazırlıklarını dün akşam yaptığı idmanla tamamlayan Galatasaray'da eksik ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. Sarı-kırmızılıların zorlu maçta sahaya şu 11 ile çıkması bekleniyor: Taffarel, Fatih (Capone), Bülent, Popescu, Hakan Ünsal, Emre, Suat, Okan, Hagi, Jardel, Serkan (Ümit).

Monaco ümitli geldi

Monaco dün öğlen saatlerinde İstanbul'a geldi. Puan için geldiklerini söyleyen Monacolu futbolcular, "Galatasaray'ın gücünü biliyoruz. En azından beraberlikle dönmek istiyoruz" dediler. Kempinski Otel'de kampa giren Fransızlar dün akşam Ali Sami Yen'de hafif bir ter idmanı yaptı.

LUCESCU: Bizi tuzağa düşüremezler

Samsunspor yenilgisinden sonra büyük eleştiri alan Rumen teknik adam Lucescu, "Samsun maçını Monaco'ya konsantrasyonumuz nedeniyle kaybettik. Şimdi önümüzde asıl hedefimiz duruyor. Monaco'yu sahasına hapsedip hakimiyetimizi kabul ettireceğiz" dedi. Lucescu, "Büyük bir savaşa çıkıyoruz. Güçsüz ve gevşek çıkarsanız kaybedersiniz. Biz güçlü ve istekli olacağız, kazanacağız. Her büyük zaferde ızdıraplar ve fedakarlıklar vardır. Biz gücü belli Monaco karşısında kazanan taraf olmak için gerekeni yapacağız" dedi. Monaco'nun kendilerini favori göstermelerini tuzak olarak niteleyen Lucescu "Tuzağa düşmeyeceğiz" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...