YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama


İslamoğlu: Bu kitap yürekleri tamir etti

Yazar Mustafa İslamoğlu'nun son 10 yıl içinde en çok okunan kitabı Yürek Devleti, geçtiğimiz günlerde 26'ncı baskısını yaptı.

Yazar Mustafa İslamoğlu'nun Yürek Devleti isimli kitabı, son yıllarda pek az kitaba nasip olan bir ilgiyle karşılaşarak 10 yıl içinde 26'ncı baskısına ulaştı. İslamoğlu kitabı için, "Masa başında yazılmış bir kitap değil, hepimizin yaşadığı sorunlardan yola çıkarak yazıldı. Ben bile kitabı basıldıktan sonra dört defa yeni bir okuyucu gibi okudum" dedi.

Kitabın, insanın en büyük değerini yansıtan yüreğinin yeniden fethini ele alan bir eser olduğunu söyleyen İslamoğlu, "Kitap, bütün Müslümanlar'ın içine düştüğü yaraya parmak bastı." dedi.

"Öteki mahalleliler de kitabı sevdi"

İnsanların, "İslami çağrıya nereden başlanmalı?" sorusuna Yürek Devleti'nde cevap bulduğunu anlatan Mustafa İslamoğlu, "Kitap, binbir parçaya bölünmüş cemaatleri hiç bir ayrım yapmadan etkilemiş ve her cemaat içinde büyük okuyucu kitlesi toplamıştı. Hatta Türkiye'de yaşayan ve 'Bizim mahalleden olmayan insanların' da okuduğu bir kitaptır. Çünkü kitap her kesimden insanın ortak paydası olan sevgiyi, tutkuyu sorgulamakta" diye konuştu.

İlk yıllarda kitabının bu kadar çok satılmasını hayra yormadığını da anlatan İslamoğlu, şöyle konuştu: "Kitapta kimi temel problemler gerçekten çok doğru olarak saptandığı için bu kadar ilgi gösterildiğini ve özellikle gençler arasında imece usulü ile okunduğunu daha sonra öğrendim. Bugüne dek islami kesinmde hiç parmak basılmamış temel problemlere parmak basıldı. İşgal edilmiş yüreğin yeniden fethiydi bu kitap. Yürek devleti bizim modern insanın, mazlumların bir türlü ilgilenme fırsatı bulamadığı, ezilen, hoyratca kullanılan yüreğimizi bir tamir el kitabıydı. İnsanların yüreklerinin ne kadar kırık dökük olduğunu da bu kitaba gösterilen ilgi ortaya koymuyor mu? Artık insanlar bir yerden başlamak istiyorlar."

Ayşe OLGUN


Kağıda basmak için tıklayın.

Hazır ol ülkem, Plum geliyor!
Aşk romanı yazarı Janet Evanovich'in ilk polisiye romanı "İlk İşim Para İçin" Epsilon Yayıncılık'tan çıktı. Dedektif romanı özelliğinin yanısıra mizah ve sürpriz yüklü bir kitap olan "İlk İşim Para İçin"., Evanovich'e "Dilys Ödülü"nü kazandırdı. Roman kahramanı Stephanie Plum'un çok sevilmesi üzerine Evanovich, romanı serileştirdi ve altı tane yazdı. Kitap ABD'de bestseller listelerinde yer alıyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...