YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


23 trilyon nerede?

Sabah Yayıncılık'ın hisseleri hafta içerisinde inişli çıkışlı grafik gösterdi. Hisselerde sadece Perşembe ve Cuma günü yaklaşık 23 trilyon liralık işlem yapılması dikkat çekti.

Etibank'a el konulmasından bir hafta önce gerçekleştirilen Sabah Gazetesi'nin işadamı Turgay Ciner'e satılması ile birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) Sabah Grubu hisselerinde görülen iniş-çıkışlar kafaları karıştırdı. Satış işlemi sırasında 3 bin 250 lira düzeyinde olan Sabah Yayıncılık hisselerinin bir hafta içinde yükselip tekrar düşmesi sırasında Bilgin-Ciner ortaklığının yüksek miktarda kazanç sağladığı bildirildi. Sabah Yayıncılık hisselerinde sadece Perşembe ve Cuma günü yaklaşık 23 trilyon liralık işlem yapıldı.

Sabah Gazetesi'nin Dinç Bilgin tarafından Park Holding'in sahibi Turgay Ciner'e satıldığı dönemde İMKB'deki fiyatı 3 bin 250 lira olan Sabah Yayıncılık hisseleri bir hafta içinde önce 4 bin 750 liraya çıktı, daha sonra ise tekrar 3 bin 650 liraya geriledi. Söz konusu hisselerdeki bu iniş-çıkışlar ve Sabah Gazetesi'nin Ciner'e satılmasının arkasında "Etibank'a el konulacağının bilinip bilinmediği" sorusunu gündeme getirdi.

Yüksek kazanç

Borsa uzmanları, gerek Sabah Yayıncılık gerekse Sabah Pazaralama hisselerinde, bir hafta içinde görülen iniş çıkışlar sayesinde çok büyük kazançlar elde edildiğini söylediler. Uzmanlar, 2 bin 75 liradan 4 bin 750 liraya yükselen Sabah Yayıncılık hisselerinin bu yüksek fiyattan elden çıkarıldığını ve bu nedenle hisse fiyatının 3 bin 650 liraya gerilediğini ifade ettiler. Uzmanlar, bu tür dalgalanmaların yaşanmasının "Etibank'a el konacağının bilindiğini" gösterdiğine işaret ettiler. Bankalar Kanunu'na göre "batık banka sahiplerinin tüm mal varlığına el konulabilmesi" nedeniyle Sabah Grubu hisselerinin borsada işlem görmesinin engellendiğine ve bu nedenle işlem yapılamadığına dikkat çeken uzmanlar, tahtanın kapanmaması durumunda yüksek kazançların devam edeceğini ancak şu anda bunun mümkün olmadığını söylediler.

İnceleme başlatılacak mı?

Uzmanlar, gerek Etibank'a el konmadan bir hafta önce gerçekleştirilen Sabah Gazetesi'nin Ciner'e satış işleminin gerek bir hafta içinde Sabah Pazarlama hisselerinde yaşanan iniş-çıkışların, gerekse bu iniş çıkışlardan ne kadar kazanç sağlandığının ortaya çıkması için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile İMKB'nin inceleme başlatması gerektiğini belirttiler.

Murat KELKİTLİOĞLU


Kağıda basmak için tıklayın.

Bakan'ın 'batık' korkusu
Egebank'tan sonra Etibank ve Bank Kapital'in sahiplerine de kamu bankalarından yüklü krediler verildiğinin ve bunların geri dönmediğinin ortaya çıkması Bakan Önal'ı telaşlandırdı.
Lordlar Merve'yi dinleyecek
Fazilet Partili Merve Kavakçı, insan hakları ve özgürlükleri konusunda uluslararası düzeydeki konferanslarını sürdürüyor. ABD ve Almanya'dan sonra Kavakçı şimdi de İngiltere'de lordlara seslenecek.
Sümerbank'a da operasyon
Üç batık bankadan sonra Sümerbank'ta da operasyon başlatıldı. Bankanın eski Müdürü Cengiz Biçer kefaletle serbest bırakıldı.
Ciner de devlete borçlu
Bankacılık Üst Kurulu'nun, Etibank'a el koymadan önce, Sabah Gazetesi'nin çoğunluk hisselerini trilyonlarca lira ödeyerek satın alan Turgay Ciner'in, geçen yıl Havaş'ın ilk taksidini ödeyemediği ortaya çıktı.
Hizbullah'a bir darbe daha
TIP, zanaatkarlığa dönüştü
Etyen Mahçupyan ile kanser tedavisini konuştuk.'nın röportajı
Belgeler parçalanmış
Egebank'a ait gizli belgelerin bir depoda bulunduğu yönünde yapılan ihbar üzerine, İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Cumhuriyet Savcısı'nın, depoda incelemelerde bulunduğu ve tutanak hazırladığı bildirildi. Kemalpaşa Cumhuriyet Savcısı Mustafa Caymaz, olay yerinde yapılan incelemelerde, 1995-1996 yıllarına ait belgelerin bulunduğunu, sonraki yıllara ait belgelerin ise ayıklanmış olabileceğini kaydederek, "Depoda gördüğümüz kadarıyla belgelerin çoğu yırtılmış, bilgisayar disketleri parçalanmış. Belgelerin bir kısmı kaçırılmış. Tutanak ve bilirkişinin vereceği rapor doğrultusunda soruşturma bütün bunların soruşturma kapsamına alınıp alınmayacağına karar verilecek" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...